Tyve har skrællet kobberet af Experimentariums enorme Helix-trappe. Lille foto viser trappen før tyveriet. Foto: David Trood / Morten Hygum Sørensen

Kobbertyve slår til mod Experimentariums kobbertrappe

APRILSNAR!
Tyve har i nat stjålet kobberet på det nye Experimentariums enorme, svungne kobbertrappe.

Historien var – som mange af jer gættede – en aprilsnar. Experimentariums store Helix-trappe er stadig beklædt med kobber. Kig forbi og se den 😉 

10 tons kobber er i nat blevet skrællet af Helix-trappen, det nyåbnede Experimentariums arkitektoniske vartegn. Det stjålne kobber har en værdi på godt 400.000 kr. i rå kobberpris.

Det er et utroligt frækt tyveri, og en katastrofe for det nye Experimentarium. Skal trappen rekonstrueres, vil det koste mindst tre millioner kroner til nyt kobber og arbejdsløn,” siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør på Experimentarium.

Den kobberbeklædte trappe er tegnet af arkitekterne CEBRA og er inspireret af DNA-molekylets svungne form. CEBRA har rådgivet Experimentarium til hurtigst muligt at indkapsle trappen i et nyt lag beskyttende metal.

I de tidlige morgentimer har vi valgt en genial løsning. Vi beklæder trappen med 50-ører, som jo er naturligt kobberfarvede. 10 tons kobber svarer til 2,4 millioner 50-ører. Det er en kostpris på 1,2 millioner kroner, men pengene bliver jo i huset. Vi klistrer 50-ørerne fast med kontaktlim og satser på at være færdige til påskeferien,” forklarer Kim Gladstone Herlev.

På overvågningsoptagelser ses det, hvordan kobbertyvene nærmest skruer kobberet af trappen i ét sammenhængende stykke og videre ud gennem indgangspartiet på Experimentarium og direkte op på deres flugt-lastbil – i én glidende bevægelse. Optagelserne af tyveriet er videregivet til Politiet.

For yderligere presseinformation

Christian Juul Yssing
PR Konsulent, Experimentarium
E-mail: christiany@experimentarium.dk  

Se mere