Find vej til Experimentarium

Fra bygge plads til superhus

Timelapse-video: Se Experimentarium blive til

26. januar 2017 genåbnede det nye Experimentarium med 16 nye interaktive udstillinger. Vi filmede opbygningen af det nye hus og det er der kommet denne stribe timelapse-film ud af.

26. januar 2017 åbnede det nye Experimentarium igen. Mens vi byggede de mange nye udstillinger, havde vi GoPro-kameraer placeret rundt omkring i huset.

Optagelserne er blevet klippet sammen til en stribe timelapse film, der giver et unikt indblik i  opbygningen af det nye Experimentarium.

Se filmene her:

Det nye Experimentarium bliver til

Helix-trappen

Den kobberbeklædte Helix-trappe er Experimentariums mest markante vartegn. Trappen er 160 ton tung og beklædt med 10 ton kobber. Her kan du se den blive til:

Lyslabyrinten

I Lyslabyrinten kan du både lege med og lære om lys. Du kan også spille en melodi på laserharpen og få sat det bedste selfie lys.Se Lyslabyrinten blive til:

Idéværket

I Idéværket træner du din hjerne til at blive bedre til at få ideer. Idéværket er Experimentariums kreative hjørne, og her kan du se, hvordan det blev til:

Havnen

Havnen rummer blandt meget andet en vindtunnel, en skibssimulator og – ikke mindst – verdens største interaktive kuglebane. Se Havnen blive til:

PULS Torvet

I Experimentariums mest aktive hjørne får I både puls og humør sparket i vejret. Se PULS blive til her:

Stranden

En af de få strande, der aldrig bliver kold. Her – på kanten af oceanet – finder du Experimentariums helt egen indendørs strand, hvor I kan lege jer til viden om vand, strøm, bølger og badesikkerhed.

Se Stranden blive til:

Tappehalsuret

Tappehalsuret fortæller historien om Tuborgs gamle sodavandstappehaller, som i dag huser Experimentarium.

Se hvordan det enorme mekaniske kronometer bliver til:

Video: David Trood
Musik: Jason Luke

Se også