Militære opfindelser vi er afhængige af i dag

Vi har mange militære opfindelser fra krige, som vi ikke kunne leve uden.

Krigens Restpr Odukter

4 militære opfindelser som vi ikke kan undvære i dag

I dag har vi måske svært ved at forestille os et liv uden mikrobølgepopcorn, GPS'er og gaffatape. Vi bruger i virkeligheden mange militære opfindelser uden at vide det.

Militære opfindelser omgiver os hver eneste dag. Vidste du, at disse fire opfindelser er biprodukter af militærforskning?

1: Gaffatape holdt vandet ude

Den stærke tape, der klarer det meste, blev opfundet under 2. Verdenskrig. Amerikanske soldater manglede noget, der kunne holde vand ude af ammunitionskasser og vupti: gaffatape.

2: Amerikanerne udviklede GPS’en

Global Positioning System er en rest fra den kolde krig udviklet af det amerikanske militær. Et netværk af satellitter sender meddelelser til modtagere på jorden. For eksempel din mobiltelefon eller GPS’en i bilen. Den første amerikanske satellit blev sendt op i 1960, men ikke før 1980’erne blev teknologien tilgængelig for civile.

3: Mikrobølgeovnen er ikke kun beregnet til popcorn

Mikrobølgerne, der i dag opvarmer mad og popper popcorn, blev oprindeligt opfundet til et helt andet formål: De skulle afsløre tyske fly under 2. Verdenskrig som en del af den britiske radarteknologi. Flere år efter krigen opdagede man, at bølgerne også kunne bruges til at varme mad. Der skulle dog gå mange år, før de kom ind i folks køkkener – de første mikrobølgeovne var på størrelse med en kummefryser.

4: Internettet er en af de mange militære opfindelser

Idéen til det vi i dag kender som internettet begyndte at tage form under den kolde krig. Amerikanerne var bange for, at Sovjetunionen ville ødelægge kommunikationsforbindelserne i landet. Derfor arbejdede videnskabsmænd i 1960’erne og 70’erne på et globalt, trådløst system.

Synes du, at opfindelser er spændende? Læs her om 7 virkelig mærkelige opfindelser

Udforsk hvordan en idé bliver til virkelighed. Fra den idé, som blev undfanget hjemme i garagen - til gennemtænkte produktforbedringer, udarbejdet i dansk industri eller universiteternes laboratorier.
Find opskrifter her

Se mere