Bag en By

Bag en by på Experimentarium

For andet år i træk skyder peberkagebyen "Julerød Bageby" op i et stemningsfyldt julelandskab i Experimentariums forhal. Bag og byg jeres egen peberkagebygning derhjemme og vær med til at skabe den voksende by.

Julerød Bageby åbner i Experimentariums julepyntede forhal mandag den 21. november. Den velduftende peberkageby vil vokse i takt med, at børn og voksne føjer deres egne peberkagebygninger til byen.

Se pressebilleder fra Julerød Bageby her.

Det er hyggeligt at bage og bygge et peberkagehus sammen. Der er samtidig sjov videnskab i at beregne mængden af ingredienser til dejen og designe en solid konstruktion – især når bygningsværket er lidt ud over det sædvanlige.

”Slip gerne fantasien løs og byg noget vildt. Hvad med at bygge pyramiderne, en ruin af en gammelt borg, eller måske et julepyntet Experimentarium?” siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør på Experimentarium.

Der er gratis entré til peberkagebyen, der kan opleves til og med den 1. januar 2023. Ønsker man at opleve Experimentariums øvrige udstillinger kræver det køb af entrébillet.

Find peberkageopskrift, inspiration og praktisk info om Julerød Bageby her: www.experimentarium.dk/tema/juleroed-bageby/

Konkurrence og gratis børnefribillet

Alle indleverede peberkagebygninger deltager i konkurrencen, hvor Julerød Bagebys mest kreative bygningsværk kåres. Hovedpræmien er en helt særlig VIP-dag på Experimentarium.

Experimentarium kvitterer desuden for hver indleveret peberkagebygning med en gratis børnefribillet (2-11 år), som gælder som entré til Experimentariums udstillinger til og med 31. januar 2023.

Vind med Experimentariums Julekalender

Vind med Experimentariums adventskalender. Alle 4 adventssøndage kan I skrabe ugens låge og deltage i konkurrencen om flotte julegaver fra Experimentariums butik. Vær med fra starten her: https://www.experimentarium.dk/julekalender

For yderligere presseinformation

Christian Juul Yssing

Presseansvarlig, Experimentarium

M: 41 39 17 08

E: christiany@experimentarium.dk

Om Experimentarium

Experimentarium er en ”naturvidenskabelig fremtidsinstallation” i verdensklasse, som i 2018 blev kåret af TIME Magazine som en af verdens 100 bedste og mest innovative oplevelsessteder. Experimentarium er et eksperiment i eksperimenter, som belønner med aha-oplevelser for alle sanser. Experimentarium inspirerer med fremtidsvisionære og videbegærlige oplevelser, som forløser din forstand gennem forunderlig forundring og udfordrende leg. Oplevelser, som gør dig klogere, gladere og endnu mere nysgerrig på vores fantastiske verden og dens fremtid. På Experimentarium bliver hjerne, hjerte og krop udfordret, og i fællesskab undersøger og oplever vi det forunderlige, stiller alverdens spørgsmål og ræsonnerer os frem via leg og eksperimenter. Sammen skal vi bruge vores nysgerrighed og erfaringer til at blive klogere på og skabe en bæredygtig verden. Experimentarium er en erhvervsdrivende fond (non-profit) med 150 medarbejdere. Læs mere på www.experimentarium.dk. Følg Experimentarium på FacebookInstagram og LinkedIn