Vintersport

Experimentarium donerer den populære udstilling Vintersport til Ukraine

Vintersport til Ukraine

Experimentarium donerer udstillingen Vintersport til Ukraine

Experimentarium har doneret den populære udstilling "Vintersport" til Junior Academy of Sciences of Ukraine, hvis science center i Kyiv står foran genåbning. Vintersport skal bidrage til at skabe gode oplevelser for børn og unge i en svær tid.

I udstillingen Vintersport kan børn og voksne lege sig ind i vintersport-discipliner som slalom, bobslædekørsel og kunstskøjteløb og få en forståelse af, hvad sportsgrenene kræver af kroppens sanser og motorik.

Vintersport er designet og bygget af Experimentarium og har tidligere besøgt andre science centre i Skandinavien og Hong Kong. Det seneste halvandet års tid har den populære udstilling kunnet opleves på Experimentarium.

Junior Academy of Sciences of Ukraine ser frem til at modtage Vintersport-udstillingen.

”I en tid med krig er det vigtigt at beskytte vores børns ret til uddannelse og adgang til steder, hvor de kan lære og udvikle sig. Det bunder i et sæt værdier, som jeg er taknemmelig for, at vi deler med Experimentarium og andre science centre rundt om i verden. Da krigen begyndte, måtte vores science center i Kyiv lukke ned. Heldigvis kan vi snart genåbne, og vi ser frem til, at Vintersport-udstillingen kan være med til at styrke ukrainske børns engagement i videnskab. Forhåbentligt kan deres naturlige nysgerrighed hjælpe dem til at komme stærkt tilbage, selvom krigen har berøvet dem for så mange muligheder for at eksperimentere og lære,” siger Stanislav Dovgyi, President for Junior Academy of Sciences of Ukraine.

Donationen af Vintersport bygger på stærkt europæisk samarbejde

Donationen udspringer af det stærke sammenhold i det europæiske netværk af science centre, Ecsite, hvor både Experimentarium og Junior Academy of Sciences of Ukraine er medlemmer.

”Vi ønsker at støtte vores ukrainske kollegaer i vores vigtige, fælles mission for at vække og stimulere børn og unges interesse for naturvidenskab – og hjælpe dem med at skabe gode oplevelser i en yderst svær tid. Vintersport er en meget populær udstilling, og jeg er sikker på, at den vil gøre lykke,” siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør, Experimentarium

A.P. Møller – Mærsk har muliggjort donationen ved at donere transporten af udstillingen fra Experimentarium i Hellerup til Kyiv.

For yderligere presseinformation

Christian Juul Yssing

Presseansvarlig, Experimentarium

M: 41 39 17 08

E: christiany@experimentarium.dk

Om Junior Academy of Sciences, Kyiv

The Junior Academy of Sciences of Ukraine er et UNESCO Centre for Science Education. Akademiet støtter og hjælper studerende over hele Ukraine og når ud til flere end 250.000 børn og unge med hjælp fra 6.500 lærere i 25 forskellige regioner. I oktober 2020 åbnede The Junior Academy of Sciences det første, nationale science museum i Kyiv.

Om Experimentarium

Experimentarium er en ”naturvidenskabelig fremtidsinstallation” i verdensklasse, som i 2018 blev kåret af TIME Magazine som en af verdens 100 bedste og mest innovative oplevelsessteder. Experimentarium er et eksperiment i eksperimenter, som belønner med aha-oplevelser for alle sanser. Experimentarium inspirerer med fremtidsvisionære og videbegærlige oplevelser, som forløser din forstand gennem forunderlig forundring og udfordrende leg. Oplevelser, som gør dig klogere, gladere og endnu mere nysgerrig på vores fantastiske verden og dens fremtid. På Experimentarium bliver hjerne, hjerte og krop udfordret, og i fællesskab undersøger og oplever vi det forunderlige, stiller alverdens spørgsmål og ræsonnerer os frem via leg og eksperimenter. Sammen skal vi bruge vores nysgerrighed og erfaringer til at blive klogere på og skabe en bæredygtig verden. Experimentarium er en erhvervsdrivende fond (non-profit) med 150 medarbejdere. Læs mere på www.experimentarium.dk. Følg Experimentarium på FacebookInstagram og LinkedIn

Se mere