Efterårs ferien 2023

Efterårsferien: Oplev det store Rumshow og skyd plet med laser

I efterårsferien tager Experimentarium jer med op i rummet, dybt ned i atomerne, ud på skydebanen og ind i fremtiden.

Hent Pressefotos her

Efterårsferie 2023 – pressefotos

Rumshow, raketværksted og ny rumudstilling

Hvor langt er Andreas Mogensen egentligt ude i rummet? Hvordan kan en raket overhovedet lette fra Jorden? Få svarene – og mange flere – i det store Rumshow, hvor vi eksperimenterer og bliver klogere på raketter og de utrolige størrelsesforhold og afstande i rummet.

Rumshowet kan opleves hver dag i efterårsferien.

Få det store helt overblik med det store RUMSHOW

I raketværkstedet ruller I jeres egen raket i papir og fyrer den af med trykluft – helst så den får kontakt med Den Internationale Rumstation, ISS. Ellers må I prøve igen!

Raketværkstedet kan opleves den 19. – 22. oktober. Se dagens program for tidspunkter.

Byg en raket og fyr den af med trykluft i RAKETVÆRKSTEDET

I den nye udstilling RUMSTATIONEN – På mission med Andreas Mogensen kan I komme tæt på Andreas Mogensens vægtløse hverdag som astronaut på Den Internationale Rumstation, ISS. Udstillingen rummer også ægte genstande fra rumprogrammet og giver indblik i de spændende forsøg med danskudviklede teknologier, som Andreas Mogensen skal gennemføre, mens han er i rummet.

Udstillingen kan opleves alle dage i efterårsferien.

Oplev udstillingen RUMSTATIONEN – På mission med Andreas Mogensen.

KUN I EFTERÅRSFERIEN: Ram forpustet plet med ShootAthlon

Prøv kræfter med ShootAthlon – en helt ny disciplin fra Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).

I ShootAthlon bevæger I jer hurtigst muligt gennem en bane af forhindringer, og undervejs stopper I op og skyder med laservåben efter digitale mål. Det handler om at kunne kombinere den hurtige bevægelse gennem banen med den rolige, koncentrerede skydning – så I skal både være hurtige, præcise og have styr på åndedrættet!

ShootAthlon udføres naturligvis med øjensikre laservåben og er derfor helt ufarligt. Kyndige frivillige fra Dansk Skytte Union står klar til at hjælpe og vejlede.

ShootAthlon kan opleves den 16. – 19. oktober i hele åbningstiden.

KUN I EFTERÅRSFERIEN: Seje apparater ser de mindste detaljer

I 2025 åbner ESS (European Spallation Source) – et ekstremt avanceret kæmpemikroskop, der netop nu er under opførelse i Lund, Sverige. Ved hjælp af neutronstråler kan ESS se de mindste detaljer i alle mulige typer materialer og håbet er, at det vil hjælpe forskere med nye landvindinger og bidrage til udviklingen af nye, avancerede materialer.

I efterårsferien vil medarbejdere fra ESS fortælle om kæmpemikroskopet. I kan også prøve en VR-oplevelse, hvor I kan ”besøge” ESS. Studerende fra Københavns Universitet viser samtidig, hvordan ESS virker gennem sjove og enkle eksperimenter.

ESS-besøget kan opleves 17. – 19. oktober kl. 13-16.

Særudstilling: Fremtidsmennesket – Hvor langt vil du gå?

Særudstillingen Fremtidsmennesket – Hvor langt vil du gå? tager jer med til en nær fremtid i år 2035, hvor I prøver kræfter med 6 nye teknologier, der har potentialet til at forandre jeres liv.

På udstillingens store, interaktive mobilskærme tager I stilling til de etiske dilemmaer, der knytter sig til de nye teknologier og overvejer, hvor langt I vil gå med fx kloning, skønhedsteknologi, deep fake, overvågning og hjerneimplantater.

Fremtidsmennesket – Hvor langt vil du gå? kan opleves alle dage i efterårsferien.

Oplev udstillingen Fremtidsmennesket – Hvor langt vil du gå?

Åbningsdage i efterårsferien

I efterårsferien er Experimentarium åbent alle dage kl. 9.30 – 17.

For yderligere presseinformation

Christian Juul Yssing

Presseansvarlig, Experimentarium

M: 41 39 17 08

E: christiany@experimentarium.dk

Om Experimentarium

Experimentarium er en ”naturvidenskabelig fremtidsinstallation” i verdensklasse, som i 2018 blev kåret af TIME Magazine som en af verdens 100 bedste og mest innovative oplevelsessteder. Experimentarium er et eksperiment i eksperimenter, som belønner med aha-oplevelser for alle sanser. Experimentarium inspirerer med fremtidsvisionære og videbegærlige oplevelser, som forløser din forstand gennem forunderlig forundring og udfordrende leg. Oplevelser, som gør dig klogere, gladere og endnu mere nysgerrig på vores fantastiske verden og dens fremtid. På Experimentarium bliver hjerne, hjerte og krop udfordret, og i fællesskab undersøger og oplever vi det forunderlige, stiller alverdens spørgsmål og ræsonnerer os frem via leg og eksperimenter. Sammen skal vi bruge vores nysgerrighed og erfaringer til at blive klogere på og skabe en bæredygtig verden. Experimentarium er en erhvervsdrivende fond (non-profit) med 150 medarbejdere. Læs mere på www.experimentarium.dk. Følg Experimentarium på FacebookInstagram og LinkedIn

Se mere