Tag med Andreas Mogensen

Oplev Andreas Mogensens rumrejse på Experimentarium

Den 17. august åbner udstillingen RUMSTATIONEN – På mission med Andreas Mogensen. Kom tæt på den danske astronaut Andreas Mogensens hverdag i rummet og få viden om, hvad der egentligt kræves af en astronaut på Den Internationale Rumstation.

Hent pressefotos fra udstillingen her: Rumstationen – Pressefotos

Læs mere: https://www.experimentarium.dk/tema/rumrejsen/

Forestil dig, at du er astronaut på Den Internationale Rumstation, ISS.

Du er vægtløs. Du kan ikke tage et brusebad, fordi vandet ikke falder ned over dig, men bare samler sig i en stor dråbe omkring brusehovedet. Dit tis skal du drikke igen og igen – og når du skal sove, kan du ikke bare smide dig på sengen. Du sover spændt fast til væggen, så du ikke svæver frit rundt og måske kommer til skade.

Samtidig skal du gennemføre forsøg planlagt af forskere på jorden og selv være ”forsøgsdyr” i flere af dem – og du skal naturligvis også være ”vicevært” på rumstationen.

Livet som astronaut er virkelig HELT anderledes end hverdagen her på Jorden!

Den nye udstilling, RUMSTATIONEN – På mission med Andreas Mogensen, er bygget op omkring en række videoer og tekster, hvor Andreas Mogensen fortæller om en astronauts vægtløse dagligdag. Udstillingen rummer også ægte genstande fra rumprogrammet og giver et indblik i de spændende forsøg med danskudviklede teknologier, som Andreas Mogensen skal gennemføre, mens han er i rummet.

RUMSTATIONEN – På mission med Andreas Mogensen er en hyldest til Andreas Mogensens rumfærd og til menneskehedens udforskning af rummet gennem naturvidenskab og teknologi,” siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør, Experimentarium.

Udstillingen udspringer af det landsdækkende initiativ RUMREJSEN, som inspireret af Andreas Mogensens rumfærd ønsker at styrke børn og unges interesse for naturvidenskab og udforskningen af rummet.

RUMSTATIONEN – På mission med Andreas Mogensen åbner den 17. august og er støttet af Ellehammerfonden, Novo Nordisk Fonden og Thomas B. Thriges Fond. Udstillingen kan opleves til og med påsken 2024.

RUMSTATIONEN – På mission med Andreas Mogensen er udviklet og produceret af Experimentarium i tre kopier og kan desuden opleves på Danmarks Tekniske Museum og Steno Museet i Århus. Senere skal udstillingen besøge andre oplevelsessteder som rejseudstilling.

Læs mere: https://www.experimentarium.dk/tema/rumrejsen/

Nyt rumfarts-inspireret LEGO® værksted

Experimentarium og LEGO® samarbejder om værkstedet Byg en forandring – Sammen i rummet, der er baseret på LEGO® konceptet Build The Change.

I værkstedet, der har premiere den 4. september, får deltagerne til opgave at bygge kreative løsninger med LEGO® klodser, så astronauterne kan styrke de sociale bånd og modvirke ensomhed i det vægtløse miljø på en rumstation.

Alle gæster på Experimentarium kan deltage i værkstedet efter først-til-mølle-princippet. Se hvornår værkstedet udbydes på Dagens Program.

Følg Andreas Mogensens rumfærd online

Experimentarium følger også Andreas Mogensens rumfærd online.

På Experimentariums YouTube-kanal kan man fra den 17. august se en video om raketvidenskab.

hjemmesiden er der bl.a. live stream fra opsendelsen, som er planlagt til den 26. august, og du kan få tips til, hvordan du spotter Den Internationale Rumstation ISS på himlen.

For yderligere presseinformation

Christian Juul Yssing

Presseansvarlig, Experimentarium

M: 41 39 17 08

E: christiany@experimentarium.dk

 

Om Experimentarium

Experimentarium blev i 2018 kåret af TIME Magazine som en af verdens 100 bedste og mest innovative oplevelsessteder. Experimentarium er et eksperiment i eksperimenter, som belønner med aha-oplevelser for alle sanser. Experimentarium inspirerer med fremtidsvisionære og videbegærlige oplevelser, som forløser din forstand gennem forunderlig forundring og udfordrende leg. Oplevelser, som gør dig klogere, gladere og endnu mere nysgerrig på vores fantastiske verden og dens fremtid. På Experimentarium bliver hjerne, hjerte og krop udfordret, og i fællesskab undersøger og oplever vi det forunderlige, stiller alverdens spørgsmål og ræsonnerer os frem via leg og eksperimenter. Sammen skal vi bruge vores nysgerrighed og erfaringer til at blive klogere på og skabe en bæredygtig verden. Experimentarium er en erhvervsdrivende fond (non-profit). Læs mere på www.experimentarium.dk. Følg Experimentarium på FacebookInstagram, TikTok og LinkedIn

Om det landsdækkende initiativ RUMREJSEN

RUMSTATIONEN – På mission med Andreas Mogensen er en del af det landsdækkende initiativ RUMREJSEN. RUMREJSEN er knyttet til den danske ESA-astronaut Andreas Mogensens anden rummission Huginn til Den Internationale Rumstation ISS. Projektet involverer en lang række partnere, som samarbejder om at skabe større bevidsthed i samfundet om betydningen af forskning og teknisk videnskab. Herunder at styrke interessen for STEM blandt børn og unge, synliggøre de mange STEM-erhverv, der er forbundet med rumrejser og rumforskning samt sætte fokus på rummets muligheder og den forskning, der ligger bag. Partnerne bag RUMREJSEN er Experimentarium, Astra, Danmarks Tekniske Museum, Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Dansk Industri (DI), Danske Universiteter, ESERO DK, Naturvidenskabernes Hus, og Uddannelses- og Forskningsministeriet. Læs mere om partnerne her.