Første gang i Europa

Første gang i Europa! Oplev videnskaben bag Pixars filmmagi

Gør Pixar kunsten efter i særudstillingen "The Science Behind Pixar", som åbner den 13. oktober - lige op til efterårsferien. Eksperimentér med filmskabernes værktøjer og oplev hvordan kunst, teknologi og videnskab spiller sammen, når Pixar skaber deres magiske animationsfilm.

Hvordan er de store blockbuster animationsfilm som Toy Story, Inderst Inde og denne sommers vilde rumeventyr, Lightyear, egentligt lavet?

Det kan I blive klogere på nu! Dyk ind i videnskaben bag Pixars populære og banebrydende animationsfilm i Experimentariums nye særudstilling The Science Behind Pixar.

 The Science Behind Pixar er produceret af Museum of Science i Boston i tæt samarbejde med Pixar Animation Studios – og det er første gang den populære rejseudstilling kan opleves her i Europa.

Et enestående kig ind i Pixars maskinrum

The Science Behind Pixar er et enestående kig ind i maskinrummet hos Pixar.

”Hos Pixar bruger vi videnskab, teknologi, ingeniørkunst, kunst og matematik, kombineret med et godt skvæt af kreativitet og sjov – og i den interaktive udstilling kan man opleve, hvordan det hele spiller sammen, når vi skaber vores animationsfilm,” siger Jim Morris, President, Pixar Animation Studies.

Den 1.250 m2 store særudstilling åbner på Experimentarium torsdag den 13. oktober, lige op til efterårsferien. Særudstillingen kan opleves indtil 10. april 2023.

The Science Behind Pixar er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Knud Højgaards Fond.

Oplev videnskaben bag filmmagien

Eksperimentér med filmskabernes værktøjer i hele 65 interaktive aktiviteter, hvor I selv kan modellere, animere, sætte lys, indstille kameravinkler og puste liv i nogle af Pixars mest populære filmuniverser og karakterer.

”Målet med The Science Behind Pixar er, at børn og unge oplever, at kreativitet ikke står i modsætning til videnskab og teknologi. Tværtimod er samspillet mellem kreativitet, videnskab og teknologi vejen til nye løsninger og opdagelser,” siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør, Experimentarium.

The Science Behind Pixar tager jer med hele vejen fra de første idéskitser til færdig animationsfilm – og ind under overfladen, hvor matematikken, geometrien og animationsteknologierne gør det hele muligt.

Udstillingen er opdelt i otte områder, hvor I prøver kræfter med de otte grundlæggende faser i Pixars animationsproces: Modellering, Rigging, Overflader, Sets og kameraer, Animation, Simulation, Lyssætning og Rendering.

Hele familien kan være med

The Science Behind Pixar er for hele familien og særligt velegnet for børn fra 8 år.

Udstillingen er desuden målrettet skoler fra 4. klassetrin til og med ungdomsuddannelserne.

Highlights fra The Science Behind Pixar

  • Skyd en selfie med Buzz Lightyear fra Toy Story. I kan opleve flere populære Pixar-karakterer i fuld, ”menneskelig” størrelse i udstillingen.
  • Prøv at modellere en virtuel Pixar-robot med simple 3D-former og opdag, hvordan Pixars eventyrlige universer under overfladen er bygget op med geometri.
  • Pixars film vækker følelser, som både børn og voksne kan identificere sig med. Hvor mange følelser kan I udtrykke ved at bevæge øjenbryn, øjenlåg og pupiller i ansigtet på Jessie fra Toy Story 2?
  • Pixar er mestre til at lave livagtige overflader. Man ved præcis, hvordan de føles, bare ved at kigge på dem! Hop ind i den virtuelle garage inspireret af Pixar-filmen Biler. Prøv at skifte overfladen på kølerhjelmen ud – hvordan ser den ud dækket af rust eller hvis den pludselig var lavet af træ?
  • Lær af animatorernes kneb til at gøre det svære lidt mere enkelt. Prøv om I kan programmere en fiskestime til at bevæge sig lige så naturligt som fiskestimerne i filmen Find Nemo – og brug tilfældighedsgeneratoren til at programmere en naturtro græsplæne som i filmen Græsrødderne.
  • Lav jeres egen stopmotion-film med den berømte, hoppende arkitektlampe kendt fra Pixars logo.
  • Få indblik i hverdagen hos Pixar. I små film fortæller Pixars dygtige kunstnere, programmører og animatorer om, hvordan de hver især bidrager til at skabe Pixars populære animationsfilm.
  • På Experimentariums hjemmeside kan I læse meget mere om The Science Behind Pixar og videnskaben bag.
  • Skoler kan desuden downloade et gratis inspirationsmateriale: experimentarium.dk/pixar
  • Experimentariums digitale kanaler vil i udstillingsperioden byde på konkurrencer, film og meget mere. På Experimentariums app kan I deltage i en skattejagt med særlige Pixar-udfordringer.

For yderligere presseinformation

Christian Juul Yssing

Presseansvarlig, Experimentarium

M: 41 39 17 08

E: christiany@experimentarium.dk

 

Om Experimentarium

Experimentarium er en ”naturvidenskabelig fremtidsinstallation” i verdensklasse, som i 2018 blev kåret af TIME Magazine som en af verdens 100 bedste og mest innovative oplevelsessteder. Experimentarium er et eksperiment i eksperimenter, som belønner med aha-oplevelser for alle sanser. Experimentarium inspirerer med fremtidsvisionære og videbegærlige oplevelser, som forløser din forstand gennem forunderlig forundring og udfordrende leg. Oplevelser, som gør dig klogere, gladere og endnu mere nysgerrig på vores fantastiske verden og dens fremtid. På Experimentarium bliver hjerne, hjerte og krop udfordret, og i fællesskab undersøger og oplever vi det forunderlige, stiller alverdens spørgsmål og ræsonnerer os frem via leg og eksperimenter. Sammen skal vi bruge vores nysgerrighed og erfaringer til at blive klogere på og skabe en bæredygtig verden. Experimentarium er en erhvervsdrivende fond (non-profit) med 150 medarbejdere. Læs mere på www.experimentarium.dk. Følg Experimentarium på FacebookInstagram og LinkedIn