Rundt i rummet

Rumshowet på Experimentarium

I Experimentariums Rumshow tager vores piloter jer med på en udforskning af rummet, når de laver eksperimenter med vakuum og raketter og gør jer klogere på de utrolige størrelsesforhold og afstande i rummet.

 

Hvor langt fra Jorden befinder Den Internationale Rumstation sig egentlig? Hvor stor er Månen i forhold til Jorden? Kan man høre en brandalarm i vakuum? Og hvordan er det egentlig, at en raket overhovedet kan lette fra Jorden?

Disse og mange andre spørgsmål kan I få besvaret i det nye Rumshow, som I kan opleve på Experimentarium.

Andreas Mogensen og Newton

Den danske astronaut Andreas Mogensen befinder sig i øjeblikket på Den Internationale Rumstation, hvor han bor, lever og arbejder i vægtløs tilstand. Det er udgangspunktet for Experimentariums Rumshow, hvor vores udstillingspiloter sammen med jer zoomer ind på rumvidenskab og laver forsøg med vakuum, raketeffekt, ild og lyd i rummet.

Undervejs bliver I klogere på begreber som tryk, forbrænding og Newtons 3. lov. Og som alle Experimentariums shows er Rumshowet både underholdende og lærerigt, og både små og store rumglade gæster kan være med og inviteres til at gætte med og byde ind på forklaringer på de forbløffende fænomener og sære eksperimenter.

Oplev Rumshowet

Rumshowet er især oplagt til børn fra 8 år og op og deres voksne og kan opleves i ferier og weekender på Experimentariums Lille Scene – husk at tjekke Dagens program på dagen for jeres ankomst.

I vores særudstilling Rumstationen kan I følge med Andreas Mogensen, når han i en stribe videoinstallationer guider jer rundt i en miniudgave af en rumstation og fortæller om hans hverdag og forskning i vægtløs tilstand på ISS.

Og få mere viden om Andreas Mogensens mission i vores tema Rumrejsen.

 

 

 

Se mere