- Det er en stor oplevelse at se Jorden fra rummet, og man får øjnene op for, hvor enestående vores planet er, siger Andreas Mogensen. Foto: Anders Bruun.

Rum manden

Andreas Mogensen: Videnskab handler om at være nysgerrig på verden

Den danske astronaut Andreas Mogensen fortæller i denne video om at rejse i rummet og om, hvorfor han mener Experimentarium har en vigtig rolle i at stimulere interessen for naturvidenskab hos børn.

Hvad kræver det at blive astronaut? Og hvordan er det at se Jorden fra rummet?

Den danske astronaut Andreas Mogensen bor normalt i Houston, Texas, hvor han arbejder for den europæiske rumfartsorganisation ESA.

For nylig var han i Danmark og deltog blandt andet i en konference på Experimentarium om formidling af naturvidenskab til unge i forbindelse med hans næste mission til rummet i august 2023.

Vi fangede Andreas Mogensen til en snak om at rejse i rummet, hvad det kræver at blive astronaut, og om, hvordan Experimentarium kan bidrage til at udbrede interessen for naturvidenskab.

Hør Andreas Mogensen fortælle i videoklippet herover.

Om Andreas Mogensen

Andreas Mogensen (født 1976) er dansk astronaut. Han blev den 20. maj 2009 sammen med fem andre kandidater præsenteret i ESA’s hovedkvarter i Paris, som en del af det europæiske astronautkorps. Der var 8.413 ansøgere til astronautkorpset. Den 2. september 2015 blev han den første dansker i rummet, da han få minutter efter opsendelsen kl. 6:37 dansk tid fra Bajkonur-kosmodromen i Kasakhstan nåede op på en flyvehøjde over 100 km.

Andreas Mogensen ankom efter 51 timers rumrejse i det russiske rumfartøj Sojuz TMA-18M til Den Internationale Rumstation 4. september 2015 kl. 9:40 dansk tid, hvor han arbejdede i ni dage

Andreas Mogensen bor i dag i Houston, Texas, hvor han arbejder som den europæiske rumfartsorganisation ESAs repræsentant hos amerikanske NASA.

Kilde: Wikipedia

 

 

Se mere