4 falske teorier om kost

Mad Skrø Ner

4 falske teorier om mad

Vi går og tror så meget om det, vi putter i munden, men ikke alt er sandt. Her er 4 skrøner om vores madvarer.

Hvad vi mennesker indtager dagligt har stor indflydelse på vores helbred og velvære. Det er ikke alt man hører om kost, der er sandt. Men bare rolig! Vi har spottet 4 falske teorier om kost til dig:

1. Sukker gør børn hyperaktive

Selvom de fleste forældre og pædagoger nok mener,  at sukker er roden til alt ondt i børn, så spiller det faktisk en mindre rolle end man skulle tro. I stedet mener man, at det er omgivelserne, der får børnene op i det røde felt. For eksempel når de leger vildt med mange andre børn til en børnefødselsdag.

2. Du tager på af en snack før sengetid

Det er en opfattelse, der er mejslet ind i de fleste af os, men hvis du styrer din kost via kalorietælling passer det ikke. Din krops forbrænding stopper aldrig, heller ikke når du sover. Kalorier har den samme virkning, ligegyldigt om du spiser dem til frokost eller ved midnat. Hvis du spiser for mange, så tager du på.

3. Olivenolie er godt for dig

Niks. Selvom olivenolie er sundere end fedtstoffer som smør og andre olier, så er det ikke godt for dig i større mængder. Olivenolie er stadig fedt, faktisk 14 gram per spiseske, og fedt er sjældent godt for kroppen. Så ja, det er sundere, men alt med måde.

4. Mere næring i økologisk kost

Når det gælder mineraler, vitaminer og proteiner, så er der ingen forskel i økologiske og ikke-økologiske madvarer. Hvad der er sket inden maden endte i køledisken, betyder ikke noget for næring. Men med økologiske vare undgår du dog at spise usunde sprøjtemidler.

Se mere