4 ministre og en teknologipagtsrådsformand skød Teknologipagten i gang med en brintraket.

6 - 5 - 4 3 - 2 - 1 pagt!

Teknologipagten skudt i gang på Experimentarium

På en stor event på Experimentarium tirsdag tiltrådte 4 ministre og en stor del af erhvervslivet Teknologipagten. Experimentarium var medunderskriver.

Teknologipagten blev tirsdag den 24. april skudt officielt i gang på Experimentarium.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen igangsatte sammen med undervisningsminister Merete Riisager, uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og den nye formand for TeknologipagtRådet officielt Teknologipagten.

Pagten blev tiltrådt af op imod 50 partnere og ambassadører fra dansk erhvervsliv, undervisnings-, uddannelses- og forskningsverdenen.

Cirka 200 ledere fra erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne deltog i eventen, hvor de første af Teknologipagtens projekter også blev offentliggjort.

Se video: Teknologipagten skudt i gang af 4 ministre

Teknologipagten skal styrke de tekniske færdigheder

Baggrunden for Teknologipagten er, at Danmark og danske virksomheder i stigende grad efterspørger ansatte med tekniske og digitale færdigheder.

Teknologipagten skal spore flere danskere ind på digitale og teknologiske uddannelser, efteruddannelser og job gennem frivillige, men forpligtende indsatser og projekter, som virksomheder, uddannelser, politikere og andre aktører.

Experimentarium – et Teknologisk Mødested

Også Experimentarium tiltrådte Teknologipagten.

“Experimentariums vision er at blive ‘vært for interaktiv formidling af ny teknologi’ til skoler, familier, virksomheder og andre interessenter”, siger adm. direktør for Experimentarium Kim Gladstone Herlev.

Han fortsætter:

“Der skal sættes turbo på formidling af viden om og forståelse for ny teknologi blandt børn, unge og voksne. Videndeling på tværs af forskellige teknologivirksomheder er helt central, og så skal virksomheder, forskere og udviklere i endnu større udstrækning være med til at kommunikere om teknologi”.

På Experimentarium vil indsatsen blandt andet udmønte sig i etableringen af et Teknologiske Mødested på Experimentarium og udvikling af innovative formidlingskoncepter med ny teknologi som omdrejningspunkt.

“Experimentarium byder ind med et helt nyt oplevelsescenter og skarpe formidlingskompetencer og er lige nu i gang med at skabe rammerne omkring et Teknologisk Univers – i samarbejde med fonde og virksomheder med flere”, slutter Kim Gladstone Herlev.

Læs mere: Experimentariums nye Tech Zone.

Se mere