Led efter led: Undervisningsforløb til Under huden
7. -9. klasse, biologi
Varighed ca. 6 lektioner inkl. 1 1/2 times arbejde under besøget.
Emneord: Bevægelsesapparatet, led, ledtyper, modeller, kroppen, fysiologi.
I forløbet Led efter led opnår eleverne en grundlæggende indsigt i sammenhængen mellem led og bevægelser ved at undersøge bevægeapparatet med afsæt i ledmodeller. Målet med arbejdet er, at eleverne kan vurdere modellernes formål og anvendelighed og der igennem udvikle deres modelleringskompetence som del af deres naturfaglige kompetence. Bevægelse af led og fysisk træning kan forebygge og behandle mange skader og sygdomme i led.
7.-9. klasse: biologi
Kompetenceområde: Undersøgelse, Krop og sundhed, fase 2,
Kompetenceområde: Modellering, Modellering i naturfag, fase 2 og 3
Kompetenceområde: Modellering, Krop og sundhed, fase 1
Som lærer er det dig, der står for forløbet før, under og efter besøget på Experimentarium. Som lærer kan du selv medvirke til, at alle elever får noget ud af besøget. Vær selv et godt eksempel ved at være nysgerrig, aktiv, spørgende og interesseret.
Du bør som lærer opholde dig ved de tre aktiviteter Mekaniske led, Skelet- og muskelmodel og Er du fleksibel? i udstillingen Under huden og støtte elevernes selvstændige undersøgelsesproces. Eleverne skal selv undersøge og afprøve modellerne og reflektere over spørgsmålene, men nogle af dem kan have brug for at blive guidet, særligt i brugen af aktiviteten Er du fleksibel?
Det er en fordel at dele eleverne i grupper af tre til fire elever hjemmefra, så disse elever arbejder sammen i forberedelsen og under besøget. Det er vigtigt, at de noterer individuelt i spørgeskemaet.
Der kan være to grupper i gang ved aktiviteterne. Lav evt. en turnusordning for undersøgelserne hjemmefra. Det tager ca. 20 minutter for en gruppe at gennemføre alle tre aktiviteter. De øvrige grupper kan gå på opdagelse i resten af udstillingen Under huden, mens de venter på at komme til eller få pulsen op på PulsTorvet, udstillingen ved siden af Under huden.
Du kan læse mere om, hvordan du som lærer sikrer, at I får en god oplevelse på Experimentarium:
Få flere ideer til det optimale besøg på Experimentarium
Experimentarium og Københavns Professionshøjskole har sammen udviklet dette undervisningsforløb med metoden Flipped Learning som inspiration. Forløbene henvender sig til skoleelever og har en aktiverende og undersøgelsesbaseret tilgang. Læringsforløbet tager afsæt i Fælles Mål.
TIlmeld dig Experimentariums nyhedsbrev og få forunderlig videnskab og tips til sjove eksperimenter, I kan lave derhjemme.
Du modtager nu vores nyhedsbrev. Vi glæder os til at fortælle dig nyt inden længe.
Indtast din e-mail
Vælg en nyhedsbrevsliste
Prøv venligst igen
Den e-mail du indtastede ser ud til at have en fejl. Indtast venligst en korrekt e-mail adresse.
e-mail du indtastede er allerede på vores mailliste. Tjek din e-post en ekstra gang.
Vi skal bede dig acceptere betingelserne for at modtage vores nyhedsbrev.
Ja tak, jeg vil gerne modtage Experimentariums nyhedsbrev.
Jeg er over 18 år og accepterer hermed, at Experimentarium må kontakte mig med tilbud, information, konkurrencer og events via e-mail og sms og at Experimentarium må spørge mig, om jeg ønsker at opdatere mit samtykke. Læs hele samtykkeerklæringen her.