?Vegetarer kan redde klimaet
Hvis man med genteknologi kunne fremstille smagsstoffer, som kunne få en plantebaseret bøf til at smage som en almindelig burgerbøf, var det så ok at gøre det?
Du svarede:
Dermed ligger du på linje med 46% af dem, der har svaret.
Sådan stemte de andre:
“Ja til vegetarisk omlægning også med GMO”
“Nej til falsk kød”
FOR
Ja til vegetarisk omlægning også med GMO
Hvis især de vestlige landes befolkninger spiste langt mindre kød særligt fra drøvtyggere, som har en stor
udledning af den kraftfulde drivhusgas metan, vil der være store gevinster for klimaet. Denne erkendelse er først i disse år ved at brede sig.
I en situation med klimaforandringer er GMO teknologier måske den eneste måde vi kan producere fødevarer nok. Det et af de tilfælde, hvor vi kan sige, jamen så må vi lægge diskussion om naturlighed til side og sige, den var væsentlig, men det her er vigtigere.
Mickey Gjerris, lektor i bioetik og medlem af Etisk Råd.
IMOD
Nej til falsk kød
Falsk kød inviterer pr. definition til sammenligning. De får dig til at tænke: “Har denne ting jeg spiser virkelig smag som en bacon cheeseburger?” Faktum er, at det vegetariske “kød” aldrig vil komme til at smage som ægte kød.
For mig er det den ultimative ironi, at du ved valget af falsk kød foretager valget at spise forarbejdede fødevarer, som sikkert smager halvdårligt, men som formentlig også er værre for miljøet i det lange løb. Undersøgelser af miljøpåvirkningen af sådan noget i forhold til ægte kød viser, at der i mange tilfælde ikke alene bruges lige så meget energi til at producere falsk kød, som ved den ægte vare, men at nogle af bivirkningerne af produktionen kan være endnu værre.
J. Kenji López-Alt, kulinarisk chef for magasinet Serious Eats