Fakta om numsen

Bløde former

Fire forbløffende fakta om numsen

Bagdel, popo, numsen, agterparti. Kært barn har mange navne. Her er fire fakta om den blikfangende siddepude.

Nogle elsker numsen, andre hader den. Uanset hvad, er det en kropsdel man ikke sådan lige kan gemme væk. Du bruger den hver dag, og faktisk er den ganske forbløffende.

Stor bag giver kloge børn

Former skader ikke, hvis man vil have kvikke børn. Amerikanske forskere har undersøgt sammenhængen mellem hoftebredde og intelligens. Kvinder med timeglasfigur får børn, der klarer sig bedre end gennemsnittet, når de skal løse forskellige IQ-tests. Man mener, at det er sundt fedt fra hofterne, der er vigtigt for udviklingen af fostrets hjerne.

Trækker vejret gennem numsen

Nogle skildpaddearter kan trække vejret gennem numsen. Det er brugbart, når de eksempelvis er neddykkede i lang tid. Under overfladen kan de trække vand ind gennem den såkaldte kloak. Her kan ilten i vandet blive optaget gennem slimsække i skildpaddernes indre.

Kroppens største muskel

Gluteus maximus, den store sædemuskel eller slet og ret din balle, er kroppens største muskel. Den er samtidig også en af kroppens stærkeste. Det er den muskel, som er vigtigst for at du kan holde dig oprejst og bevæge dig omkring.

Uheldigt numseløft

Et såkaldt brazilian butt lift – eller en numseforstørrelse – er blevet et populært fænomen flere steder i verden. Men idéen er ikke helt ny. Den første forstørrelse blev foretaget i 1969 af en amerikansk læge, R. J. Bartels. Han benyttede implantater, der ellers bruges til brystforstørrelser. Resultatet endte da også med at blive ret unaturligt. I dag bruger man en persons eget fedt, der bliver hentet fra andre steder på kroppen.

Vil du vide mere om kroppen? Så skal du kigge ned i vores udstilling Under Huden – her kan du gå på opdagelse i din fantastiske krop.

 

Artiklen blev bragt første gang i november 2014.

Bliv klogere på kroppen