Foto: Midjourney AI

robotterne kommer

3 sjove ting med kunstig intelligens

Kunstig intelligens, også kendt som AI (Artificial Intelligence), er et samspil af teknologi, data og matematik, der kan skabe alt fra robotter til kunstværker. Her får I tre sjove AI-sider, som både kan underholde og udfordre hele familien – og så kan I måske lære noget nyt.

Kunstig intelligens kan bruges til rigtig mange ting. AI-teknologi kan skrive artikler, hjælpe os med at starte virksomheder og skrive kedelige opgaver. Men AI er ikke kun til for at lave arbejde for os, som vi ikke selv gider at lave. Med AI er det kun fantasien, der sætter grænser og det kan både være sjovt, kreativt og udfordrende – og så giver det et indblik ind i fremtidens teknologier.

Der findes mange underlige og finurlige AI-sider, som kan være sjove for både børn og voksne. Faktisk kan AI give jer nye ting, I kan lave sammen, mens I bliver klogere på fremtidens teknologi – og så er det bare sjovt at se, hvad teknologien genererer af skøre ting. Her er nogle eksempler på sjove AI-sider, der er værd at prøve.

Tegn og gæt med kunstig intelligens

Quick, Draw! er navnet på dette tegnespil, hvor I skal tegne en genstand og få programmet til at gætte hvad det er. Nemt! Der er bare et lille problem… I har kun 20 sekunder.

Det er Google, der står bag dette AI-eksperiment, der er baseret på machine learning – en teknologi hvor man bruger algoritmer og store mængder data til at lære en computer at genkende mønstre. På den måde kan computeren selv tage beslutninger.

Quick, Draw! er et underholdende spil, der udfordrer hjernen og tvinger dig til at tænke hurtigt. Konkurrer med hinanden og se hvem, der kan få programmet til at gætte flest tegninger.

Kunstig intelligens forklarer kunstig intelligens

Er du også lidt i tvivl om, hvad kunstig intelligens er for noget? Vi har fundet en forklaring – og hvem bedre at spørge end en kunstig intelligens selv? Vi har spurgt chatrobotten ChatGPT.

Experimentarium: Forklar hvad AI/kunstig intelligens er.

ChatGPT: AI står for “Artificial Intelligence” eller “kunstig intelligens”. AI handler om at lade computere og robotter lære og tænke som mennesker. Dette kan ske ved at give dem regler og instruktioner til at følge, eller ved at træne dem på store mængder af data, så de kan lære at genkende mønstre og tage beslutninger på egen hånd. AI bruges i dag til mange forskellige formål, som fx i oversættelse af sprog, i selvkørende biler eller i serieanbefalinger på streamingtjenester som Netflix.

Bliv musikproducer

Beatoven er en kunstig intelligens, der hjælper jer med at producere musik. Jeres opgave er at vælge genre, følelse og længde, så giver Beatoven jer jeres eget stykke musik. Det kan I så selv få lov til at lege med og justere på. Skift eksempelvis instrumenter ud, juster tempo eller prøv at skifte mellem forskellige versioner. Beatoven er helt gratis og royalty fri – det betyder, at I kan downloade og bruge musikken som I vil.

Beatoven er også baseret på machine learning, og bruger en algoritme, der analyserer træk fra eksisterende musik, til at skabe nye melodier og beats. Herunder kan I høre vores bud på en ny temasang til Experimentarium. Temasangen er lavet med netop Beatoven.

Nysgerrig på fremtiden? Med AI er fremtiden kommet ind i nutiden. Men der er massere af andre teknologier, som venter ude i fremtiden. Oplev dem i vores kommende særudstilling Fremtidsmennesket.

AI skaber utrolige billeder

Midjourney kan I generere jeres helt egne billeder. Her skal I blot oprette en gratis profil på kommunikationsplatformen ’discord’. Herefter er I klar til at skabe jeres helt egne personlige billeder. I bruger discords chat til at fortælle Midjourney, hvad I gerne vil have. Kort tid efter svarer Midjourney tilbage med et udvalg af billeder, som I kan vælge mellem. Er I ikke helt tilfredse med udvalget, kan I vælge det billede, der kom tættest på. Midjourney vil herefter lave en håndfuld nye billeder ud fra det.

De første 25 billeder man laver med Midjourney er gratis, derefter kræver tjenesten et abonnement.

Vi har selvfølgelig selv prøvet teknologien af. Her er nogle af de billeder vi kom frem til.

Billede skabt med kunstig intelligens

Billedet er skabt med kommandoen: ”Universet inde i en sæbeboble”.

Billede skabt med kunstig intelligens

Vi kunne simpelthen ikke vælge. De fire forskellige billeder er skabt med en enkelt kommando: ”Et reagensglas fyldt med verdens vidundere”.

En kat der laver videnskab - skabt med kunstig intelligens

Redaktionens favorit. Skabt med den simple kommando: ”En kat der laver videnskab”.

Kunstig intelligens er stadig meget nyt, og der kommer hele tiden nye teknologier frem. Spørg bare ChatGPT.

Er du faldet over andre sjove AI-tjenester? Så skriv til os på Facebook eller Instagram.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med AI-teknologien WriteSonic

Foto: Midjourney AI