Dating app Tinder

tinder Dating

Mænd vælger udseende fremfor tillid

Er det bedst at gå all in på make-up og den rette vinkel i den rigtige belysning? Eller fungerer det naturlige look bedre?

Hvilket billede skal man vælge, når man opretter en profil på en dating app som Tinder? Dette er et af de helt store spørgsmål for singler i de 21. århundrede. Vi ved efterhånden godt, at det er dumt at bruge billeder, hvor en ekskæreste figurerer. Men hvad med dit udseende? Er det bedst at gå all in på make-up og den rette vinkel i den rigtige belysning? Eller fungerer det naturlige look bedre?

Ifølge Tinder bliver der hver dag ’swipet’ 1,6 milliarder gange på appen, hvilket indikerer om en bruger er interesseret i en anden bruger eller ej. Et studie fra University of Connecticut viser, at mænd der bruger appen, generelt finder forbedrede profilbilleder, hvor der var gjort meget ud af lyssætning og makeup, mere attraktive. Dog finder de også disse kvinder for mindre tillidvækkende.

Undersøgelsen viste, at selvom mændene var bevidste om, at billedet på skærmen ikke nødvendigvis repræsenterede sandheden, var de alligevel mere villige til at tage chancen og gå på date med den iscenesatte kvinde end kvinden med et mere naturligt profilbillede. Undersøgelsens resultater viser derfor, at tiltrækning betyder mere end tillid, når mænd anvender datingapps som Tinder.

Tinder-forbrug har betydning for dit selvværd

Hvis du er en af de mange, som anvender dating appen, skal du måske overveje, hvilken effekt dating appen og de mange ’swipes’ har på dit selvværd. »Tinder-brugere har rapporteret om lavere tilfredshed med deres udseende og krop. De havde også mindre selvværd end andre mænd og kvinder, som ikke brugte Tinder,« fortæller Jessica Strübel, der er PhD ved University of North Texas til Jyllands-posten i en nyhed om sin undersøgelse af Tinders effekt på mennesker.

Vil du gerne have boostet din selvtillid, kan du teste din styrke i vores udstilling Under Huden.

Artiklen blev bragt første gang maj 2015 og er senest blevet opdateret december 2019.

Bliv klogere på mennesket