flere idéer

Derfor er Experimentarium vigtigt

Vi spurgte en gruppe 9. klasses elever på besøg, hvorfor et sted som Experimentarium er vigtigt.

10. november var World Science Center Day, hvor science centre over hele verden summede af liv og boblede over af finurlig videnskab.

Experimentarium åbner først igen 26. januar 2016, men deltog alligevel i science center dagen. Blandt andet havde vi inviteret en gruppe elever fra 9. klasse til at prøve vores nye udstilling Idéværket.

Eleverne fik stillet spørgsmålet:

Hvorfor er et sted som Experimentarium vigtigt?

Her er et udpluk af svarene:

“Jeg synes, det er vigtigt at have et science center, fordi det formår at formidle en masse viden ned til noget, som selv børn kan forstå, og måske vækker det oveni købet en større interesse for naturvidenskab hos besøgende. Experimentarium skaber interesse og giver plads til fornyet viden for en stor målgruppe. Udover det er det jo også et sjovt sted at tage til for at have en god oplevelse sammen med familie og venner.”

“Når det kommer til unge mennesker, synes jeg, at Experimentarium er utrolig vigtigt, da det er en helt anden form for undervisning end den, man er vant til i skolen. På Experimentarium lærer man ikke kun ved at lytte og se på en lærer. I stedet bruger man hele sin krop og deltager selv aktivt i undervisningen. Den form for læring, synes jeg personligt, er markant sjovere og ikke mindst mere lærerigt, da det medfører, at man husker undervisningen bedre. I stedet for at huske den opgave man lavede i klasseværelset med blyant og papir, husker man tilbage på den leg, der nu fulgte med eller den oplevelse.”

“Den form for alternativ og anderledes undervisning er en af grundene til, at Experimentarium er et vigtigt sted for skoleelever. Jeg tror, mange børn og unge bliver inspireret af at tage en tur på Experimentarium, fordi de får øjnene op for mange nye ting. Naturvidenskab er vel et af de emner, der udgør en stor del af oplevelsen, og når det bliver blandet sammen med leg, er det noget helt specielt. Experimentarium gør det sjovt at lære.”

Se mere