RoboCup Junior 2019

BYG EN RO BOT

Robotterne indtog igen Experimentarium

1. april bød i år på andet end fake news, da Experimentarium endnu engang lagde rammer til den årlige robotdyst RoboCup Junior. I år var konkurrencen for unge robotbyggere udvidet med
World Robot Olympiad (WRO), så mere end 100 robotentusiaster indtog Experimentarium.

Experimentariums stueetage summede af liv, koncentration og snurrende tandhjul 1. april, da finalerne i RoboCup Junior – den årlige dyst for unge robotbyggere – løb af stablen.

I år var RoboCup Junior udvidet med en sjællandsversion af World Robot Olympiad Regular (WRO), så i alt var mere end 100 unge robotentusiaster samlet til konkurrencen.

RoboCup Junior arrangeres årligt i samarbejde med DTU er en flot og stor udfordring, der både giver muligheder for nybegyndere og for øvede.

Stor opbakning

Deltagerne fra grundskolen havde lærere og forældre med, deres støtte og opbakning er vigtig, når der skal investeres rigtig mange timer ud over alt det andet, børnene skal nå i en travl hverdag.

Gymnasieeleverne fra Solrød kom med en lærer, men eleverne måtte indkassere fravær på gymnasiet for at deltage. Et gymnasiehold undlod at komme, for robotten var for dårlig i forhold til det fravær, der skulle noteres…

Ikke alle forhindringer var lige lette. Her er det “øksen”, som en af robotterne har besvær med.

Unge robotbyggere sejrede i WRO

WRO-børnene fra 3. klasse beviste at også de yngre kan engageres i konstruktion og programmering.

Deres indskolingsopgave på to separate borde var opdelt i bidder, og deres WeDo LEGO-robotter måtte således flyttes med hænderne og forsynes med forskelligt værktøj undervejs på to minutter, hvor de – nøjagtig som i RoboCup – skulle ud og høste point på banen.

Taktik, overblik og indøvede procedurer gav succes: Tre drenge – Victor, August og Lauritz fra Bakkegårdsskolen – løb med sejren. De er nu inviteret til at deltage i verdensturneringen i Aarhus til august.

Tæt opgør og omkamp i RoboCup Junior

I RoboCup Junior blev det også et tæt opgør efter to runder. Der skulle omkamp til mellem nummer 2 og 3  – hver med otte point.

Albert fra Bakkegårdsskolens 6. klasse med robotten Moon Dog vandt med sine ni point, og så sneg Elena, Lidia og Maia fra Rygaards Internationale skole sig,  med robotten robotten Silver Wheels, ind på 2. pladsen med otte point.

For at få otte og ni point kræver det på RoboCup banen, at robotten skal ud på et farefyldt område, hvor en stejl trappe, en vippe, en økse og en ”ond robot” skal overvindes.

Det er klart en succes blandt publikum, når robotterne kaster sig ud i alt dette.

Går videre til “den store” RoboCup

De to bedste hold får frikort direkte til RoboCup “Senior” finalen på DTU den 25 april.

Og Albert blev også inviteret til Aarhus til verdenskonkurrencen hos WRO.