Foto: RoboCup

RoboCup Junior 2019

BYG EN RO BOT

RoboCup 2019

Så er det blevet tid til dette års RoboCup Junior. Det handler om overblik, hænder til det byggetekniske, sans for kodning og stor portion is i maven. Og en del timer med øvelser.

RoboCup Junior i samarbejde med DTU er en flot og stor udfordring, der både giver muligheder for nybegyndere og for øvede. RoboCup Junior er egnet fra 5. klasse og til og med ungdomsuddannelserne og alle konkurrerer på lige fod.

Udover RoboCup Junior tilbyder vi i 2019 også deltagelse i World Robot Olympiad (WRO). Så hvis I vil ha’ den mere frie og dramatiske opgave på RoboCup banen, så skal I ta’ den, men vil I have en mindre og mere bundet opgave med mere vejledning så er WRO (regulær) måske nemmere at komme i gang med.

Allerede nu kan du se RoboCup banen 2019 og alle udfordringerne. Klik her! 

Sidst i marts – finale 1. april

Øvedage på banen er helt nødvendige for de tilmeldte. De løber tirsdag – søndag, tag imod tilbuddet så meget I orker. Der er i 2019 ikke nogen publikumsbegivenheder i weekenden, alene øvetid på banen. Konkurrencerne bliver mandag d. 1. april. Se præcise tider længere nede.

Tilmelding

Tilmelding er åben nu, og der er åbent for tilmeldinger helt frem til 20. marts.

For RoboCup Junior gælder:

Send tilmelding til RoboCup Junior som mail til Poul poulk@experimentarium.dk, som også svarer på spørgsmål. 

Vi vil gerne bede om tilmeldinger med oplysning om:

  • Instruktør/kontaktperson og institution
  • Klassetrin
  • Antal hold

For WRO (regular) gælder:

Udfyld denne formular

Åbningstider

Åbningstider i perioden for deltagerne:

Tirsdag (26.3.), onsdag (27.3.) og torsdag (28.3.): 09:30 – 17:00
Fredag (29.3.): 09:30 – 19:00
Weekend (30.-31.3.): 10.00 – 19.00

Mandag 1.4.: Vi åbner dørene for jer kl. 8.00. Finalen starter kl. 10 og er slut kl. 13. Imellem de to gennemløb på RoboCup banen laver vi finaler i WRO, først for mellemtrinnet, så for udskolingen.

Vi vil udover RoboCup banen stille en WRO bane op, og alle robotter vil også få adgang til den. Vi ses herude til en forrygende gang robotter!

Nyt: Deltag i World Robot Olympiad

Som noget nyt i 2019 tilbyder vi deltagelse i en sjællandsversion af World Robot Olympiad Regular (WRO) i to kategorier

For de 9 – 12 årige
2018-konkurrencen er kort beskrevet her. 

For de 13 – 15 årige
2018-konkurrencen er kort beskrevet her. 

I konkurrencen dyster hold á 2-3 deltagere i at bygge og programmere en LEGO Mindstorms robot. Robotten skal løse forskellige opgaver på en bane på kortest mulig tid.

2019-opgaverne offentliggøres på hjemmesiden sidst i januar 2019. Sammen med opgaverne findes undervisningsforløb, som alt sammen frit kan downloades fra hjemmesiden.

For at kunne løse opgaven kræves der forskelligt udstyr med udgangspunkt i LEGO Mindstorms og en fælles banemåtte. Se nærmere på hjemmesiden.

Vi gennemfører på Experimentarium WRO-konkurrencer for både mellemtrin og udskoling uanset hvor mange, der er tilmeldt.