Ørsted 200 år

Få Ørsted-demonstrationen ud på din skole og i dit lokalområde

Desværre: Nu er der udsolgt!

Få jeres skole til at blive det lokale omdrejningspunkt for jubilæumsåret 2020, hvor vi fejrer at det er 200 år siden at H.C. Ørsted opdagede sammenhængen mellem magnetisme og elektricitet.

Experimentarium fejrer 200 året for H.C. Ørsteds epokegørende opdagelse af sammenhængen mellem elektricitet og magnetisme: Elektromagnetismen.

For at gøre det let for jer, så har HCØ 2020 jubilæumskampagnen gjort det muligt at uddele et mindre antal demonstration-kits til en 25 minutters bord-aktivitet, hvor elever fra udskolingen bruger udstyr og drejebog, der er gennemprøvet og klart til brug.

Eleverne bliver formidlere

Ideen er at en fysiklærer træner en gruppe elever, så de kan forløbet til fingerspidserne. Og så formidler de det til skolens øvrige elever (fra mellemtrinnet) og gerne til naboskoler, til festival-uger, på biblioteket osv.

Vi vil udlodde demo-kits til de første, der melder sig og som kan love, at udstyret vil blive brugt meget og til mange mennesker i løbet af 2020. I beholder udstyret bagefter. Så I skal skrive en kort, begrundet ansøgning, bare på en mail, og så vil I løbende få tilsagn.

Skoler i Storkøbenhavn vil ikke blive prioriteret.

Målgruppe: Grundskolens mellemtrin og udskoling.

Beskrivelse: Leverancen består af en afprøvet og revideret drejebog + al udstyret og selvtrænings video. Video vil både være af en veludført demonstration (25 min.) og med ekstra indslag med tips og tricks til formidlerne.

Indtil videre har vi et kort klip med Ørsted-demoen:

Experimentariums demo (der har kørt hver dag siden sommeren 2018) har været meget velfungerende og kører også videre i 2020.

Udlodningen af ekstra sæt af demo’en er støttet af Ørsted AS.

I skal selv stille med passende bord, bagvæg eller staffelier til ophæng af grafik, samt strømudtag tæt ved.

I forbindelse med brug af demo-kit’et, er Experimentarium i hele 2020 til rådighed med spørgsmål.

Ansøgning og spørgsmål: Skriv til Poul Kattler, Experimentarium.

 

www.hcoersted2020.dk

Mere nyt til skoler