Experimentarium ringede til rummet

Experimentarium var vært for stor event med Andreas Mogensen, og den danske astronaut var igennem LIVE fra Den internationale rumstation ISS.

Experimentarium var mandag den 4. december vært for et helt særligt event: I samarbejde med ESERO og DR holdt vi et europæisk In Flight Call event med den danske ESA-astronaut Andreas Mogensen, som vi talte med LIVE fra Den internationale rumstation ISS.

Vi varmede desuden op til In Flight Call’et med et stort opvarmningsshow, masser af rumeksperimenter, raketværksted og mikrobit værksteder, og så sendte vi en særlig hilsen til Andreas Mogensen.

Kæmpe rumtema

Dagen blev en kæmpe rumtemadag, hvor de tilmeldte skoleelever lavede aktiviteter med micro:bit, deltog i raketværksteder, gik på opdagelse i udstillingen Rumstationen, så på stjerner i Observatoriets oppustelige Planetarium, deltog i Astro:Bit værksted og meget mere.

Elever stillede spørgsmål til Andreas

Videnskabsformidler Lasse Winther var vært på dagen, og under selve In Flight Call’et, fik tre danske elever mulighed for at stille Andreas Mogensen et spørgsmål. Spørgsmålene fra de to elever var udvalgt fra DR’s kampagne ’Ring til Rummet’.

Undervejs stillede vi om til Norge, Sverige og Finland, så elever fra de andre nordiske lande også fik mulighed for at stille Andreas et par spørgsmål.

In Flight Call kunne også opleves live online ved events hos Naturama i Svendborg og på Steno Museet i Aarhus.

En del af projekt Rumrejsen

Rumtemadagen blev til i samarbejde med DR, Astra, ESERO DK og Observatoriet.

ESERO står for European Space Education Resource Office. Det danske ESERO er et samarbejdsprojekt mellem det europæiske rumagentur ESA (European Space Agency), Uddannelses- og Forskningsministeriet, Planetarium, Astra og projektledes af Naturvidenskabernes Hus. Eventet dækkes af DR.

In Flight Call eventet er en del af projektet ”Rumrejsen” – et samarbejde mellem Experimentarium, Astra, Danmarks Tekniske Museum, Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Dansk Industri, Danske Universiteter, Naturvidenskabernes Hus (ESERO DK) og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Projektet er støttet af Novo Nordisk Fond og Otto Mønsteds Fond.

Ring til rummet på Experimentarium afholdtes i samarbejde med