Formidling af sæbebobler i Bobleriet.

Girls' Day in Science

Video: Girls' Day in Science på Experimentarium

På event-dagen Girls’ Day in Science inviterede vi et hold piger fra Nørrebro Park Skole til Experimentarium, så de kunne prøve kræfter med en af videnskabens konge-discipliner: Formidling.

 

Den årlige event-dag Girls’ Day in Science 30. august sætter fokus på pigernes interesse for naturvidenskab. Dagen markeres landet over og introducerer pigerne for mulighederne for en karriere indenfor naturvidenskab og teknologi.

Pigerne møder rollemodeller og får forskellige oplevelser med naturvidenskaben i al dens mangfoldighed og afskygninger.

Den vigtige formidling

På Experimentarium inviterede vi i år en gruppe piger til at prøve kræfter med et af de centrale aspekter af arbejdet med naturvidenskab: Formidlingen.

46 piger fra 8. og 9. klasse på Nørrebro Park Skole i København blev trænet af Experimentariums piloter i at formidle videnskab om fx vand, sæbebobler og lys.

Pigerne indtog udstillingerne og gik på med krum hals. I videoen herunder får du et indtryk af, hvordan det gik.

Girls’ Day in Science har været en del af Hypatia-projektet som Experimentarium er partner i. Hypatia er et EU projekt med det formål at få øget elevernes interesse i og motivation for at tage en uddannelse inden for STEM fagene som dækker de naturvidenskabelige og teknologiske fag samt engineering og matematik.

Se mere