green attrac tion

Et bæredygtigt valg af venue

Experimentarium har, som en af de første attraktioner i Danmark, modtaget Green Attraction certificeringen og bliver dermed anerkendt som et grønt valg for virksomheder.

Et bæredygtigt venue

Den 29. august 2022 modtog Experimentarium som et af fem oplevelsessteder den nye certificering Green Attraction og blev dermed anerkendt som en af Danmarks grønneste attraktioner. Dette betyder, at jeres virksomhed kan afholde events på Experimentarium med grøn samvittighed.

Om Green Attraction

Brancheorganisationen HORESTA har taget initiativ til den nye certificering, som er målrettet landets turistattraktioner, som for eksempel forlystelser, museer og zoologiske anlæg.

Målet er at inspirere branchen til at skabe mere bæredygtige oplevelser og hjælpe gæster og virksomheder med at vælge dem til.

Et grønt valg

Green Attraction belønner attraktioner, der gør en ekstra indsats for at passe på miljøet. Alle attraktioner med Green Attraction skal opfylde en lang række kriterier om miljøvenlig drift og for eksempel minimere forbruget af kemikalier, sænke energi- og vandforbrug og sikre en god og forståelig affaldssortering.

De certificerede attraktioner skal dokumentere, at de lever op til kriterierne. De bliver løbende kontrolleret og motiveret til nye grønne tiltag.

Bæredygtige tiltag på Experimentarium

I kan roligt booke Experimentarium til jeres næste venue med både god og grøn samvittighed. Om I ønsker en teambuilding, konference eller firmafest bliver det i bæredygtighedens tegn. Nedenfor kan I se et udsnit af vores konkrete tiltag.

Experimentarium drives med grøn strøm

Den energi som Experimentarium ikke selv kan udvinde af solceller, købes af el-leverandører. Experimentarium har valgt kun at købe strøm fra vedvarende energikilder, for eksempel vind og vandkraft.

Miljøvenlige indkøb

Al forbrugsindkøb af for eksempel rengøringsmidler og toiletpapir er svane- eller miljømærket.

Experimentariums facade er genbrug

Experimentariums facade består af 30 procent aluminium, som er genbrugt fra kapsler og dåser.

Toiletskyl med regnvand

Experimentariums personaletoiletter og toiletter i Mødecentret benytter genanvendt regnvand til cisternerne.

Solceller på taget

Experimentariums enorme tagterrasse er forsynet med solceller, som driver lige så meget strøm som 25 almindelige husstande gør på et år. Solcellerne driver for eksempel det store hus’ køleanlæg.

Er du nysgerrig de resterende tiltag? Se mange flere konkrete eksempler på, hvorfor Experimentarium er det grønne valg.
Se tiltagene

Se mere