Foto: David Trood

Hack din mødedag

Optimer din mødedag

Vil du sikre et fokuseret møde med koncentrerede mødedeltagere? Så læs med her og få gode råd til din næste mødeindkaldelse.

Brug formiddagen fornuftigt

Hjernen kan sammenlignes med en harddisk. I løbet af arbejdsdagen bliver harddisken stille og rolig fyldt op. Og jo mere harddisken fyldes, desto sværere får hjernen ved at holde fokus og koncentrere sig.

”De fleste vil opleve, at de konsekvent er mere effektive om formiddagen end om eftermiddagen. Derfor er det værd at overveje, hvad du bruger krudt på om formiddagen,” siger Tue Isaksen, Cand. Psych. og chefkonsulent i Arbejdsmiljøcentret Human House.

Overvej mødetidspunktet

”Langt de fleste møder, der afholdes, kræver reelt set ikke 100 procent opmærksomhed eller intens koncentration. Derfor bør alle mødeledere stille sig selv spørgsmålet ’hvad kræver mødet af mødedeltagerne?’, inden mødetidspunktet fastlægges,” rådgiver Tue Isaksen.

Hvis et møde primært er informerende eller orienterende, er det uhensigtsmæssigt at lægge det i formiddagstimerne, da mødedeltagernes formiddagseffektivitet er bedre brugt på andre opgaver.

Hvis møderne derimod handler om at udvikle eller brainstorme, kan det være fornuftigt at udnytte mødedeltagernes ekstra energi om formiddagen.

Gode råd til et optimeret møde

  • Overvej mødets formål
  • Overvej hvad mødet kræver af dine mødedeltagere
  • Fastlæg en agenda og informer i god tid inden mødet
  • Læg møder, der kræver fokus, om formiddagen
  • Læg orienterende og informerende møder om eftermiddagen
  • Sørg for at der sker tydelige skift i mødet (varier mellem oplæg, aktiv deltagelse og dialog)

Nøglen til et fokuseret møde

Måske består din arbejdsdag af lange møder? Og måske har du også rigtig mange af dem? Hvis du vil forbedre din evne til at fokusere og holde koncentrationen til de lange mødedage, bør du overveje funktionelle hjernetræningsøvelser.

Både kvalitativ og kvantitative forskning viser, at det er gavnligt for os at lave funktionelle hjernetræningsøvelser. Et studie fortaget i Danmark har vist, at elever, der foretog funktionelle hjernetræningsøvelser hver morgen i 6 måneder, i højere grad kunne huske undervisningen end de elever, der ikke havde trænet deres hjerne inden.

”De funktionelle hjernetræningsøvelser er altafgørende for vores koncentration og evne til at modtage information. Og når de fleste øvelser kun tager et par minutter, vil jeg på det kraftigste anbefale alle mødeholdere at starte mødeagendaen med en hjernetræning,” fortæller Isaksen, som starter alle sine foredrag med en kognitiv hjernetræningsøvelse.

Så måske starter dit næste møde også med en funktionel hjernetræning? Og måske holder du mødet i Experimentariums lyse Mødecenter?

I Experimentariums Mødecenter har vi skabt optimale rammer for en produktiv mødedag. Når du booker dig ind i Mødecenteret, har I fri adgang til alle vores udstillinger, hvor der er rig mulighed for at holde en pause, hvor I træner både hjerne, hjerte og krop.

Gå på opdagelse og giv dine mødedeltagere en anderledes mødedag, som de vil huske.

Se mere