Bag en by

Bag en by på Experimentarium

For tredje jul i træk vokser peberkagebyen, Julerød Bageby, frem på Experimentarium. Som noget nyt kan gæsterne bygge og pynte peberkagehuse i Experimentariums hyggelige peberkageværksted.

Hent pressefotos her: Julerød Bageby – Pressefotos

Julerød Bageby åbner i Experimentariums julepyntede forhal lørdag den 18. november. Den velduftende peberkageby vil vokse i takt med, at børn og voksne føjer deres egne peberkagebygninger til byen.

Som noget nyt kan man besøge peberkageværkstedet på Experimentarium og bygge peberkagebygninger og pynte dem med slik og farvet glasur.

Peberkageværkstedet er åbent i weekenderne (25.-26. nov., 2.-3. dec., 9.-10. dec. og 16.-17.dec.) kl. 10 – 16. Værkstedet er gratis, når der er løst billet til Experimentarium.

Man kan naturligvis også bage og bygge familiens egne peberkagebygninger derhjemme og derefter aflevere dem på Experimentarium.

Experimentarium kvitterer for hver indleveret peberkagebygning med en gratis børnefribillet (1-11 år), som gælder som entré til Experimentariums udstillinger til og med 31. januar 2024.

Find peberkageopskrift, inspiration og praktisk info om Julerød Bageby her.

Byg kreativt og vind en vild dag på Experimentarium

Alle indleverede peberkagebygninger deltager desuden i konkurrencen, hvor Julerød Bagebys mest kreative bygningsværk kåres. Hovedpræmien er den vildeste børnefødselsdag for familie og venner på Experimentarium.

”Slip endelig fantasien løs! Hvad med at bygge et fyrtårn, abegrotten i zoo, eller måske julemandens rensdyrstald?” siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør på Experimentarium.

I løbet af december kan man stemme på de flotteste peberkagebygninger på Experimentariums Facebook-side og vinde fribilletter til Experimentarium.

Julerød Bageby kan opleves til og med den 1. januar 2024.

Vind med Experimentariums Julekalender

Vind med Experimentariums adventskalender. Alle 4 adventssøndage kan I skrabe ugens låge og deltage i konkurrencen om flotte julegaver fra Experimentariums butik. Vær med fra starten her.

For yderligere presseinformation

Christian Juul Yssing

Presseansvarlig, Experimentarium

M: 41 39 17 08

E: christiany@experimentarium.dk

Om Experimentarium

Experimentarium er en ”naturvidenskabelig fremtidsinstallation” i verdensklasse, som i 2018 blev kåret af TIME Magazine som en af verdens 100 bedste og mest innovative oplevelsessteder. Experimentarium er et eksperiment i eksperimenter, som belønner med aha-oplevelser for alle sanser. Experimentarium inspirerer med fremtidsvisionære og videbegærlige oplevelser, som forløser din forstand gennem forunderlig forundring og udfordrende leg. Oplevelser, som gør dig klogere, gladere og endnu mere nysgerrig på vores fantastiske verden og dens fremtid. På Experimentarium bliver hjerne, hjerte og krop udfordret, og i fællesskab undersøger og oplever vi det forunderlige, stiller alverdens spørgsmål og ræsonnerer os frem via leg og eksperimenter. Sammen skal vi bruge vores nysgerrighed og erfaringer til at blive klogere på og skabe en bæredygtig verden. Experimentarium er en erhvervsdrivende fond (non-profit) med 150 medarbejdere. Læs mere på www.experimentarium.dk. Følg Experimentarium på FacebookInstagram og LinkedIn