Robo cup 2018

RoboCup 2018 sluttede med spænding

Der var spænding til det sidste, da RoboCup Junior 2018 - den årlige robotdyst arrangeret af DTU og Experimentarium - løb af stabelen.

Der var spænding til det sidste, da finalen i RoboCup Junior 2018 – den årlige robotdyst arrangeret af DTU og Experimentarium – løb af stabelen.

Se video fra begivenheden:

Som noget nyt tilbød Experimentarium i weekenden d. 17.-18. marts et let tilgængeligt robot-tilbud, så flere kan få en hands-on oplevelse med robotter.

Dermed åbnede Experimentarium for flere dages “Robotdage“, som kulminerede med finalen i RoboCup Junior den 19. marts.

Finalen blev lidt af en gyser, da der efter første gennemløb var pointlighed mellem tre hold på 2. pladsen. Det kostede en omkamp, og her vandt Rasmus Lauridsen med sin robot B18.

Førstepladsen gik suverænt til robotten Arme, bygget og programmeret af Jonas Bandier, Martin Do, Alfred Ulff Larsen og Malthe Sørensen, som vandt med 6 point.

Tillykke til de to vinderhold, som hver har hvert fået et wildcard til den store finale på DTU. Den afholdes lige efter påske med finale torsdag d. 5. april. 

RoboCup – nu i forhallen

RoboCup 2018 blev denne gang afviklet i området omkring Experimentariums forhal. Det gav en række fordele:

  • Der var god plads omkring selve banen, der ligger i et separat område lige bag den gule garderobe på et helt sort og ensartet gulv.
  • Der var adgang til at hilse på og heppe på deltagerne, uden at der skal betales entre. En fordel for forældre og klassekammerater.

Årets udfordring

Beskrivelse af 2018-udfordringen og af banen kan ses her:

http://www.robocup.dtu.dk/

I år var den simpleste køretur i mål lavet om, så robotterne helt kunne undgå ”drillerobotterne”.

Der er til gengæld to drillerobotter på rundtur i den nu dobbelte rundkørsel. Hastighedsbanen er blevet til en ligeud kørsel. Banens geometri er ændret lidt, og vi laver på Experimentarium nok tilskuer-muligheder fra to sider.

Video og fotos fra tidligere år

RoboCop Junior 2018Foto fra konkurrencen på Experimentarium i 2017 på Lille Scene

Video fra 2012

Fotos fra 2015 i forblæst p-område på Papirøen

Fotos fra 2014 i hal bag Copenhagen Street Food

Fotos fra 2013 i Tuborg

Mere om Robocup