RoboCup Junior 2017
Sære skabninger bygget af metal, plast og skruer indtog Experimentariums Lille Scene på hjul og larvefødder, da vi inviterede robotbyggere fra hele landet til RoboCup Junior 2017.
I begyndelsen af april indtog robotterne Experimentarium. Ganske vist ikke de store humanoide skabninger fra US Robotics eller scifi-skrumlerne fra Transformers – men helt fine, små hjemmebyggede robotter, der stille og roligt rumlede sig igennem en avanceret forhindringsbane på Lille Scene.
Anledningen var Robocop Junior – Experimentariums årligt tilbagevendende konkurrence for amatør-robotbyggere fra landets grundskoler og gymnasier.
Der var 19 hold til start, fordelt på tre grundskoler, to kommuner (talenthold) og to gymnasiale uddannelser. Et enkelt solo-hold havde valgt at stille op udenom skolen – og de endte faktisk øverst på podiet.
Som tidligere år gik vinderne af RoboCup Junior videre til senior-konkurrencen RoboCup på DTU. Ud af 15 hold, der kvalificerede sig til DTU’s finale var 5 hold i år deltagere fra RoboCup Junior.
Og andenpladsen på DTU gik til vinderen fra Experimentariums Junior-konkurrence, nemlig Mikkel Jakobsen på 15 år med robotten TrykSensoren.
Det er DTU, der sætter rammerne for RoboCup Junior, og hvert år laver man en lille udfordrende fornyelse til banen, som de deltagende robotter skal gennemkøre. I år var der på stregen mellem racerbanen og økseporten anbragt nogle figurer udformet som et kryds (orange), en bolle (orange), en trekant (grøn) og et kvadrat (grøn).
Man kunne vælge at skubbe dem til side, køre udenom eller prøve at score point ved at flytte dem hen i nogle dertil indrettede felter.
Sidste år kom den løbske robot ind på en rundtur i banen. Et meget underholdende element, som for eksempel LEGO-robotterne godt kunne håndtere elegant.
Se beskrivelse af banen i 2017.
Denne video fra RoboCup Junior 2012 giver et godt billede af, hvad det går ud på:
RoboCup Junior er for både drenge og piger og foregår bedst som gruppearbejde. Det handler om blandede evner:
Læs mere om DTU RoboCup.
Skrevet af Poul Kattler og Anders Bruun 3. maj 2017
TIlmeld dig Experimentariums nyhedsbrev og få forunderlig videnskab og tips til sjove eksperimenter, I kan lave derhjemme.
Du modtager nu vores nyhedsbrev. Vi glæder os til at fortælle dig nyt inden længe.
Indtast din e-mail
Vælg en nyhedsbrevsliste
Prøv venligst igen
Den e-mail du indtastede ser ud til at have en fejl. Indtast venligst en korrekt e-mail adresse.
e-mail du indtastede er allerede på vores mailliste. Tjek din e-post en ekstra gang.
Vi skal bede dig acceptere betingelserne for at modtage vores nyhedsbrev.
Ja tak, jeg vil gerne modtage Experimentariums nyhedsbrev.
Jeg er over 18 år og accepterer hermed, at Experimentarium må kontakte mig med tilbud, information, konkurrencer og events via e-mail og sms og at Experimentarium må spørge mig, om jeg ønsker at opdatere mit samtykke. Læs hele samtykkeerklæringen her.