Robo Cup 2017

RoboCup Junior 2017

Sære skabninger bygget af metal, plast og skruer indtog Experimentariums Lille Scene på hjul og larvefødder, da vi inviterede robotbyggere fra hele landet til RoboCup Junior 2017.

I begyndelsen af april indtog robotterne Experimentarium. Ganske vist ikke de store humanoide skabninger fra US Robotics eller scifi-skrumlerne fra Transformers – men helt fine, små hjemmebyggede robotter, der stille og roligt rumlede sig igennem en avanceret forhindringsbane på Lille Scene.

Anledningen var Robocop Junior – Experimentariums årligt tilbagevendende konkurrence for amatør-robotbyggere fra landets grundskoler og gymnasier.

19 hold til start

Der var 19 hold til start, fordelt på tre grundskoler, to kommuner (talenthold) og to gymnasiale uddannelser. Et enkelt solo-hold havde valgt at stille op udenom skolen – og de endte faktisk øverst på podiet.

Som tidligere år gik vinderne af RoboCup Junior videre til senior-konkurrencen RoboCup på DTU. Ud af 15 hold, der kvalificerede sig til DTU’s finale var 5 hold i år deltagere fra RoboCup Junior.

Og andenpladsen på DTU gik til vinderen fra Experimentariums Junior-konkurrence, nemlig Mikkel Jakobsen på 15 år med robotten TrykSensoren.

Nyt i 2017

Det er DTU, der sætter rammerne for RoboCup Junior, og hvert år laver man en lille udfordrende fornyelse til banen, som de deltagende robotter skal gennemkøre. I år var der på stregen mellem racerbanen og økseporten anbragt nogle figurer udformet som et kryds (orange), en bolle (orange), en trekant (grøn) og et kvadrat (grøn).

Man kunne vælge at skubbe dem til side, køre udenom eller prøve at score point ved at flytte dem hen i nogle dertil indrettede felter.

Sidste år kom den løbske robot ind på en rundtur i banen. Et meget underholdende element, som for eksempel LEGO-robotterne godt kunne håndtere elegant.

Se beskrivelse af banen i 2017.

Se video fra RoboCup Junior

Denne video fra RoboCup Junior 2012 giver et godt billede af, hvad det går ud på:

RoboCup Junior er for både drenge og piger og foregår bedst som gruppearbejde. Det handler om blandede evner:

  • Analytisk sans: Hvad går opgaven ud på, og hvordan håndterer vi det nye og uforudsigelige?
  • Samarbejdsevner: Hvordan kan alle bidrage, og hvordan holder vi hovedet koldt?
  • Vilje til at lære basal programmering i et skræddersyet visuelt program.
  • Evner til at bygge med LEGO klodserne og inddrage andre materialer.
  • At holde fokus, ikke at dø af sult og tørst og at acceptere, at ikke alt kan lykkes.

Læs mere om DTU RoboCup.

Robocup Junior

Robocup Junior

Se mere