Værkstedet: Hjerte-lunge dissektion
Er i en klasse mellem 4. og 9. klasse så book et hjerte/lunge værksted, hvor I lærer I selv får lov til at dissekere. I bliver klogere på hjertets og lungernes funktion hver for sig og samspillet imellem dem.
I hjerte-lunge værkstedet arbejder I med dissektion af hjerte og lunger. I bliver klogere på deres funktion hver for sig, og det indbyrdes samspil mellem dem. Hjerte-lunge værkstedet er en klassisk dissektion, hvor I får gennemgået hjertets og lungernes opbygning.
Vi støtter op om dissektionen med en række sanselige øvelser, produktive spørgsmål og opgaveløsning i vores udstillinger. I løbet af dagen vil I opleve:
Download programmet for værkstedet her.
Forløb kører på alle skoledage, og vi har plads til én klasse om dagen. Booking skal ske minimum 14 dage i forvejen. Bemærk: Ved afbud senere end 14 dage før, opkræves der fuld betaling.
Før I kommer til Experimentarium, kan I se en lille film, der introducerer de vigtigste fagbegreber til hjerte og lunger, og hvordan eleverne bruger fire aktiviteter fra udstilling ”Under huden”. Filmen kan ses her:
Til forløbet hører et spørgeskema, som eleverne kan udfylde. Spørgeskemaet hjælper eleverne med at arbejde med de væsentligste fagbegreber på andre måder, så de møder stoffet fra forskellige vinkler. Lærervejledningen giver idéer til arbejdet før, under og efter besøget.
Hent spørgeskema for 4.-6. klasse
Hent spørgeskema til 6.-9. klasse
I hjerte-lunge værkstedet kommer I HELT tæt på organerne – blandt andet kan I prøve at puste en lunge op. Se her, hvordan det foregår:
Vi anbefaler, at I arbejder med supplerende videoer og læsestof. Nogle børn finder det grænseoverskridende og ulækkert at have med råt kød og især organer at gøre. For at komme denne ”ad-effekt” i møde, kan de med fordel have set en af de mange dissektioner der er at finde på Youtube (vi anbefaler fx denne), som også kan vise børnene, hvordan man kan lave en lille video om hjerte og lunger.
På alle vores skoleværksteder er det lærerens opgave at eleverne kommer godt forberedte inden værkstedet, så klassen kan få det bedst muligt faglige udbytte. Under selve skoleværkstedet er det lærerens rolle at støtte eleverne i deres undersøgende arbejde.
TIlmeld dig Experimentariums nyhedsbrev og få forunderlig videnskab og tips til sjove eksperimenter, I kan lave derhjemme.
Du modtager nu vores nyhedsbrev. Vi glæder os til at fortælle dig nyt inden længe.
Indtast din e-mail
Vælg en nyhedsbrevsliste
Prøv venligst igen
Den e-mail du indtastede ser ud til at have en fejl. Indtast venligst en korrekt e-mail adresse.
e-mail du indtastede er allerede på vores mailliste. Tjek din e-post en ekstra gang.
Vi skal bede dig acceptere betingelserne for at modtage vores nyhedsbrev.
Ja tak, jeg vil gerne modtage Experimentariums nyhedsbrev.
Jeg er over 18 år og accepterer hermed, at Experimentarium må kontakte mig med tilbud, information, konkurrencer og events via e-mail og sms og at Experimentarium må spørge mig, om jeg ønsker at opdatere mit samtykke. Læs hele samtykkeerklæringen her.