Energi Zonen: Til læreren
I Energi Zonen kan eleverne få svar på spørgsmål om, hvad energi egentlig er. Hvor kommer det fra? Og hvorfor er vores forbrug og produktion af energi så central for os alle?
I Energi Zonen kan eleverne få svar på spørgsmål om, hvad energi egentlig er. Hvor kommer det fra? Og hvorfor er vores forbrug og produktion af energi så central for os alle?
5. – 9. klasse
Natur/teknologi og fysik/kemi
Energi, forsyningskilde, fossile brændstoffer, atmosfære, udledning, forbrug, produktion, bæredygtighed, elektricitet, strøm.
7. – 6. klasse Natur / teknologi
Kompetenceområde: Perspektivering: Perspektivering i naturfag, fase 1 og 2
Kompetenceområde: Perspektivering: Stof og energi, fase 1 og 2
Kompetenceområde: Kommunikation: Formidling, fase 1
7. -9. klasse Fysik / kemi
Kompetenceområde: Perspektivering: Perspektivering i naturfag, fase 1 og 2
Kompetenceområde: Perspektivering: Energiomsætning, fase 1, 2 og 3
Kompetenceområde: Kommunikation: Formidling, fase 1
Formålet med Energi Zonen er at gøre eleverne bevidste om deres egen energiforbrug, og hvad man kan gøre for at spare på energien, samt hvad der vil ske, hvis man ikke sparer på energien.
I Energi Zonen sætter fokus på nogle af de miljøteknologier, som kan gøre det muligt at nedbringe forbruget af fossile brændstoffer og udledningen af CO2 til atmosfæren. Eleverne har mulighed for at eksperimentere med vandkraft, vindmøller, solceller og se nærmere på deres fordele og ulemper.
I Energi Zonen kan eleverne høre andre fortælle, hvad god energi er for dem, og hvordan de sparer på energien. Der er mulighed for at eleverne kan prøve kræfter med selv at lave energi. Eleverne kan også spille et computerspil, hvor de skal producere strøm til en landsby i længst mulig tid uden at udlede for meget C02 til atmosfæren.
Hver enkelt person kan gøre noget for at bremse klimaændringerne og blive en del af løsningen – og ikke en del af problemet. Men det kræver adfærdsændringer, og det kan være svært.
I Energi Zonen er der mulighed for at skrue kalenderen frem i tiden og opleve nogle af de fremtidsscenarier, som forskerne spår venter os, afhængigt af de valg vi træffer i dag omkring vores energiforbrug og energiproduktion.
Fascinationen af energi og forståelsen af, hvad energi betyder for vores samfund, for jordens befolkning og for klodens tilstand, afhænger først og fremmest af, at man forstår, hvad energi er.
Arbejd med fagord og introducer eleverne til de forskellige energiformer, energiomdannelse, energiproduktionens opbygning – fra ressource til el hos forbrugeren.
Lad eleverne skrive ned, hvad god energi er for dem, og hvordan de selv sparer på energi. Gem beskrivelserne til efter besøget.
Eleverne kan gå på opdagelse i Energi Zonen alene eller i grupper på 2-4 elever. Brug vores app Ryst posen til at danne grupper. Eleven, grupperne eller klassen kan sammen med læreren undersøge følgende tematikker og spørgsmål:
Lav strømmen selv
Fremtidens klima
Vindenergi
Solenergi
Vandkraft
Som lærere er det jeres ansvar at understøtte eleverne – og gerne medvirke aktivt under besøget i Energi Zonen og tage hånd om eleverne og jeres fælles fokus.
Tilbage på skolen kan I gennemgå fagordene igen. Følg op på de drøftelser, I havde under besøget.
Lad eleverne fortælle, hvad de har skrevet ned inden besøget, om hvad god energi er for dem, og hvordan de selv sparer på energi. Har besøget ændret på deres holdning? Lav en brainstorm, hvor I i fællesskab diskutere, hvordan vi i Danmark kan gøre mere for at spare på energien? Er der andre muligheder end at udnytte de bæredygtige energiformer vind-, sol- og vandenergi?
I kan arbejde videre og gå i dybden med de forskellige tematikker, I arbejdede med i udstillingen.
For 5.-6. klasse kan vi også anbefale vores skoleværksted Energi-agent for en dag.
Vil du vide mere om vores tilbud til skolerne? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyt om skoleværksteder, booking og særlige skoletilbud. VI spammer dig ikke, men sender ud cirka en gang om måneden.
Du hører fra os inden længe.
Indtast din e-mail
Vælg en nyhedsbrevsliste
Prøv venligst igen
Den e-mail du indtastede ser ud til at have en fejl. Indtast venligst en korrekt e-mail adresse.
e-mail du indtastede er allerede på vores mailliste. Tjek din e-post en ekstra gang.
Vi skal bede dig acceptere betingelserne for at modtage vores nyhedsbrev.
Jeg er over 18 år og accepterer hermed, at Experimentarium må kontakte mig med tilbud, information, konkurrencer og events via e-mail og sms og at Experimentarium må spørge mig, om jeg ønsker at opdatere mit samtykke. Læs hele samtykkeerklæringen her.