you tube video

Battle: Elefanttandpasta

Se med når Emilie og Jannik battler på Lille Scene. Hvem kan lave den højeste søjle af elefanttandpasta, og hvad er det egentlig? Se videoen nu.

Battle: Hvem laver den højeste søjle elefanttandpasta?

"I dag skal vi lave elefanttandpasta. Det er et sejt eksperiment, hvor vi blander forskellige ting sammen, så det udløser en høj søjle af mærkeligt skum – altså elefanttandpasta. Hvem tror du, der kan lave den højeste søjle elefanttandpasta? Jannik eller mig? Find ud af det i videoen" – Emilie, vært på kanalen.

Se flere videoer her
s

Battle: Hvem laver den højeste søjle elefanttandpasta?

Hvem kan lave den højeste søjle elefanttandpasta? Og hvad er elefanttandpasta overhovedet? Du bliver klogere på begge spørgsmål i videoen, når Emilie og Jannik dyster.

Hvad er elefanttandpasta?

Elefanttandpastaen består af kaliumpermanganat, sæbe, brintoverilte.

Når brintoverilten blandes i kolben, sker der en kemisk reaktion. Brintoverilten minder lidt om en sodavand. Den indeholder nemlig en masse ekstra gas, som den gerne vil frigive.

Når brintoverilten blandes med kaliumpermanganaten, vil gassen – altså ilten – i brintoverilten gerne slippe ud. Ilten bliver fanget af sæben og udvider sig, og det er derfor, at væsken pludselig danner den høje søjle af skum/elefanttandpasta.

Du kan desværre ikke lave forsøget derhjemme. Men du er mere end velkommen til at se videoen igen og igen.

Vil du se mere?

Tjek vores YouTube-kanal ud, hvor vi undersøger forunderlig videnskab og laver sjove eksperimenter. Mange af forsøgene kan du lave selv derhjemme, og vi uploader jævnligt nye videoer på kanalen.

Er du vild med at eksperimentere, så tjek alle vores eksperimenter ud her.

Se mere