you tube video

Flødebolleraketten og andre seje tricks med tryk

I videoen laver vores udstillingspiloter Noah og Søren eksperimenter og tricks med tryk – og Søren finder ud af, om han tør lægge sig på en seng af søm!

Flødebolleraketten og andre tricks med tryk

I denne video kan du se vores piloter Søren og Noah lave forskellige eksperimenter, der alle sammen involverer tryk. Se blandt andet hvad der sker, hvis man fjerner trykket omkring en flødebolle, skumfidus eller ballon.

Se flere videoer her
s

Hvorfor mærker du ikke tryk?

Kender du det, når du dykker under vandet og kan mærke trykken for ørene? Nogle gange kan det næsten gøre ondt. Hvordan kan det egentlig være? Jo det handler om tryk. Her på jorden er du hele tiden udsat for et tryk fra al luften over dig, men det mærker du bare ikke, for det er din krop vant til. Når du dykker ned under vandet eller flyver i en flyvemaskine, ja så ændrer trykket sig, og det kan du mærke.

Hvad sker der hvis man fjerner trykket?

I videoen laver Noah og Søren eksperimenter og tricks med tryk. De eksperimenterer blandt andet med, hvad der sker, hvis man pludselig fjerner alt trykket rundt om en ballon – Kan det virkelig passe, at den puster sig op?? Søren tester også, om man kan ligge sig på en seng af søm!

Hjemmeforsøg – Det omvendte glas

Hvis du er blevet inspireret af videoen og selv vil eksperimentere med tryk så prøv dette hjemmeforsøg. Det eneste du skal bruge er et glas vand og nogle spillekort.

Vil du se mere?

Tjek vores YouTube-kanal ud, hvor vi undersøger forunderlig videnskab og laver sjove eksperimenter. Mange af forsøgene kan du lave selv derhjemme, og vi uploader jævnligt nye videoer på kanalen.

Er du vild med at eksperimentere, så tjek alle vores eksperimenter ud her.

Se mere