You tube video

Sjov med varmekamera

Tror du, at Emilie kan finde Janniks numseaftryk blandt de 150 stole på Store Scene – ved hjælp af et varmekamera? Se med nu og find ud af, hvordan et varmekamera fungerer.

Sjov med varmekamera

"Et varmekamera – eller termisk kamera, som det også kaldes – er vildt smart! Med sådan et kan du 'se' de infrarøde varmestråler, som alle ting udsender, og som du ellers ikke kan se med det blotte øje. Tror du, jeg kan finde Janniks numseaftryk blandt de 150 stole på Store Scene – ved hjælp af et varmekamera? Haha – se med nu!" – Emilie, vært på kanalen.

Se flere videoer her
s

Sjov med varmekamera

Emilie og Jannik undersøger, hvordan et varmekamera virker og finder på sjove eksperimenter, så det er tydeligt, hvor tampen brænder. Se med!

Hvordan fungerer varmekameraet?

Det er ikke altid lige til at gennemskue, om noget er varmt eller koldt. Selvom øjet ikke kan se det, lyser alle ting op med det, der kaldes varmestråling.

Vores øjne er ikke i stand til at se varmestråling, da denne stråling ligger i det infrarøde spektrum. Og det er derfor, vi ikke altid kan gennemskue, om noget er varmt eller koldt. Dog kan varmekameraet opfange de infrarøde stråler og oversætte det til farver, som menneskets øje kan se.

De blålige farver viser kulde, og de rødlige og gule farver viser varme.

På Experimentarium har vi et STORT varmekamera, som kan filme hele din krop. Du kan læse mere og se en video om Experimentariums store varmekamera her.

Vil du se mere?

Tjek vores YouTube-kanal ud, hvor vi undersøger forunderlig videnskab og laver sjove eksperimenter. Mange af forsøgene kan du lave selv derhjemme, og vi uploader jævnligt nye videoer på kanalen.

Er du vild med at eksperimentere, så tjek alle vores eksperimenter ud her.

Se mere