you tube video

Kan man flytte en genstand med tankens kraft?

Findes tankens kraft i virkeligheden, og er det muligt at få en genstand til at bevæge sig – bare ved at tænke på den? Find ud af det her!

Kan man flytte ting med tankens kraft?

Du har nok hørt om tankens kraft. Men findes den i virkeligheden, og er det muligt at påvirke genstande – bare ved at tænke på det? Det undersøger jeg i dag! Piloten Søren udfordrer mig i en hjernebølge battle, hvor vi bliver testet i, hvor gode vi er til at styre vores tanker. Og jeg allerede nu afsløre, at vi rent faktisk får en genstand til at bevæge sig – udelukkende ved brug af TANKENS KRAFT!
– Emilie, vært på kanalen.

Se flere videoer her
s

Kan man flytte en genstand med tankens kraft?

Vi undersøger og tester, om det er muligt at få en genstand til at bevæge sig – bare ved at tænke på den. Du kan selv teste dine evner til at styre tankens kraft på Experimentarium i samme hjernebølgebattle, som Emilie og piloten Søren afprøver i videoen.

Hvad er hjernebølger?

Din hjerne producerer hele tiden elektriske impulser gennem milliarder af nerveceller. Disse impulser kan også karakteriseres som bølger – hjernebølger. Hjernebølger svinger på forskellige vis. De måles på deres styrke (amplitude) og hastighed (frekvens).

Hjernebølgerne kan variere i både styrke og hastighed afhængigt af, hvad man foretager sig. Dine hjernebølger vil for eksempel se ud på en måde, når du slapper af på sofaen og en anden måde, når du koncentrerer dig om at løse et regnestykke.

Hjernebølger: Alfa og Theta

Der forskellige typer hjernebølger. De to typer, som Emilie og Søren forsøger at mestre i battlen kaldes for alfa- og thetabølger.

Alfa- og thetabølger er især tydelige, når vi er rolige. De opstår, når vi er afslappede og for eksempel ligger i sengen eller på sofaen. Har man et højt niveau af alfa- og thetabølger, kan man have svært ved at holde fokus og føle sig energiforladt. Et lavt niveau giver derimod søvnløshed og stress.

Hvorfor bevæger kuglen sig?

Hjernebølge battlen handler om at få kontrol over hjernes elektriske impulser og få kroppen til at udsende alfa- og thetabølger. Hjernebølgerne opfanges af elektroderne i pandebåndet – og den, der er bedst til at slappe af og fjerne fokus, vinder dysten.

Når Emilie stresser over, at kuglen ruller tættere og tættere på hende, fokuserer hun pludselig for meget på afstanden til kuglen og andre hjernebølger tager over. Hvilket i sidste ende også gør, at hun taber.

Sådan træner du din hjerne

Vi har interviewet læge og lektor Ellen Garde for at snakke med hende om, hvordan man bedst plejer og passer sin hjerne – for eksempel i ferierne, når vi skal slappe af og lade op.

Vil du se mere?

Tjek vores YouTube-kanal ud, hvor vi undersøger forunderlig videnskab og laver sjove eksperimenter. Mange af forsøgene kan du lave selv derhjemme, og vi uploader jævnligt nye videoer på kanalen.

Er du vild med at eksperimentere, så tjek alle vores eksperimenter ud her.

Se mere