you tube video

Kan sæbebobler brænde?

Sæbebobler er jo våde, så hvordan skulle man dog kunne sætte ild til dem? Tro det eller ej! Sæbebobler kan faktisk godt brænde. Se boblerne antænde i videoen og bliv klogere på, hvorfor det kan lade sig gøre.

Kan sæbebobler brænde?

"Her på Experimentarium elsker vi sæbebobler, og vi bruger ret meget tid på at træne bobletricks og lave vores bobler både større, sjovere og vildere. Vi har lavet små sæbebobler, store sæbebobler, bobler i bobler, frosne bobler, bobler med røg i – og endda firkantede sæbebobler! MEN mon man også kan lave brændende sæbebobler? Sæbebobler er jo våde, så det kan man vel ikke? Og dog..."
– Emilie, vært på kanalen.

Se flere videoer her
s

Kan sæbebobler brænde?

Har du prøvet at holde en lighter tæt på en sæbeboble? Det kunne være sejt, hvis der gik ild i boblen. Men det gør der desværre ikke. I denne video finder du ud af, hvorfor man ikke kan antænde en normal sæbeboble – og så bliver du også klogere på, hvorfor Emilie og Jannik pludselig kan få ild i deres bobler.

Hvorfor antænder sæbeboblen?

Når Emilie forsøger at sætte ild til boblen første gang, brænder boblen ikke. Sæbeboblen antænder ikke, da vi mangler noget brændbart materiale. Årsagen til at boblen kan brænde i andet forsøg er, at boblerne er pustet af en gasart, der kaldes brint. Brint er utrolig brandfarligt, og det er derfor gassen inde i boblen, som brænder.

Derudover er brint utrolig let, og det er også derfor at boblerne så hurtigt stiger til vejrs.

Vil du se mere?

Tjek vores YouTube-kanal ud, hvor vi undersøger forunderlig videnskab og laver sjove eksperimenter. Mange af forsøgene kan du lave selv derhjemme, og vi uploader jævnligt nye videoer på kanalen.

Er du vild med at eksperimentere, så tjek alle vores eksperimenter ud her.

 

Se mere