you tube video

Bag og byg peberkagehuse sammen med Micki Cheng

Micki Cheng kårer vinderen af Julerød Bageby! Derudover bygger og pynter han et peberkagehus på tid og viser dig, hvordan du selv kan lave et derhjemme. Se med!

Emilie og Micki Cheng bygger kagehuse på tid

"Jeg har besøg af Micki Cheng, som blandt andet er kendt fra Den store bagedyst. Micki har givet mig en udfordring, som jeg har været temmelig spændt på. Vi skal nemlig bygge og pynte et peberkagehus på KUN 10 MINUTTER!!! Puha, jeg får allerede sved på panden bare ved tanken. Se med her"
– Emilie, vært på kanalen.

Se flere videoer her
s

Mickis guide: Lav dit eget peberkagehus

"Kun fantasien sætter grænser for, hvordan DIT peberkagehus skal bygges og pyntes. Men grundstenene for din konstruktion er selvfølgelig vigtig. Derfor giver Micki Cheng alle sine fifs til, hvordan du bikser dejen rigtigt sammen lige her"
– Emilie, vært på kanalen.

Se flere videoer her
s

Micki Cheng kårer vinderen af Julerød Bageby

"Er du klar? NU kårer Micki Cheng vinderen af Julerød Bagebys flotteste bygningsværk. Siden starten af november 2021 er der blevet indleveret mange flotte, farverige og festlige peberkagehuse – og Julerød Bageby i Experimentariums forhal er vokset og vokset. Julen er ovre, og NU er det tid til at kåre en vinder af den store konkurrence. Se med!" – Emilie, vært på kanalen.

Se flere videoer her
s

Emilie og Micki pynter på tid!

Micki Cheng møder Emilie med en svær udfordring! De skal nemlig bygge og pynte peberkagehuse på tid – og de har kun 10 minutter. Se hvordan det går dem i videoen og stem på, hvilket peberkagehus du bedst kan lide.

Lav dit eget peberkagehus

Bag, byg og udsmyk jeres peberkagekonstruktioner. I vælger selv, om I vil bygge det skæve tårn i Pisa, pariserhjulet i Tivoli eller noget helt tredje.

Find opskriften og en simpel konstruktionsmodel til inspiration og et drys videnskab bag i inspirationsmaterialet lige her.

Se hvordan Micki bikser dejen sammen og få nogle gode bage-hacks.

Vinderen af Julerød Bageby kåres

I november og december 2021 voksede en hel by af peberkagehuse frem i Experimentariums julepyntede forhal. Julerød Bageby voksede i takt med, at I – vores kære gæster – bidrog med jeres peberkagehuse.

Det hele kulminerede 27. december, da Micki Cheng, bagedystdeltager, kogebogsforfatter, børnevært, modig danser med meget mere kårede Julerød Bagebys flotteste bygningsværk.

På grund af Corona-nedlukningen blev det jo desværre uden jer gæster, men vi lavede en lille video fra eventen. Se, hvem Micki kårer som vinder.

Vil du se mere?

Tjek vores YouTube-kanal ud, hvor vi undersøger forunderlig videnskab og laver sjove eksperimenter. Mange af forsøgene kan du lave selv derhjemme, og vi uploader jævnligt nye videoer på kanalen.

Er du vild med at eksperimentere, så tjek alle vores eksperimenter ud her.