you tube video

Test af 3 skønhedsmyter

Kan tandpasta få bumser til at forsvinde og virker en jade roller egentlig? Det finder du ud af NU!

TEST af 3 skønhedsmyter

"Kan tandpasta få dine bumser til at forsvinde natten over? Det finder du ud af nu! I denne video undersøger og tester Emilie 3 forskellige skønhedsmyter – som du bare MÅ have svar på!

Udover at teste, om tandpasta kan få ens bumser til at forsvinde, undersøger vi også om en blanding af natron, bagepulver og vand kan blege dine tænder og om trenden med at rulle sin hud med en jade roller egentlig er effektiv eller ej. Er du klar på at få be- eller afkræftet myterne?" – Emilie, vært på kanalen.

Se flere videoer her
s

Test af tre skønhedsmyter

Nu får du svaret på tre skønhedsmyter, som florerer på TikTok og internettet. Er du nysgerrig på, om der er hold i myterne eller ej? Så se videoen og bliv overrasket!

1. myte: Tandpasta vs. bumser

Tandpasta indeholder typisk menthol. Menthol har en kølende effekt, men kan også reducere rødme og hævelse. Derfor kunne man hurtigt drage konklusionen, at tandpasta vil være et effektivt middel mod bumser. Dog er dette ikke helt sandt…

Virkningen fra mentholen i tandpastaen er midlertidig. Derudover består tandpastaen også af andre ingredienser end menthol – blandt andet bakteriedræbere. Bakteriedræberne udtørrer tænderne og sørger for, der bliver skabt et dårligt miljø for bakterierne. Bakteriedræberne er lavet til vores stærke og hårdføre tænder og ikke til vores sarte hud.

I de fleste tilfælde vil tandpastaen tørre huden endnu mere ud, og rødmen vil blive værre, da tandpastaen er for hård mod huden. I værste tilfælde kan du faktisk risikere at få endnu flere bumser, hvis du kommer tandpasta på en bums natten over.

2. myte: Tandblegning

Blandingen af bagepulver, natron og vand er yderst effektiv til at fjerne pletter på for eksempel stof. Dog er blandingen et slibemiddel – og er derfor skadeligt for tænderne.

Hvis du påførte blandingen på dine tænder, ville det svare til at ridse dine tænder med et finkornet stykke sandpapir.

Bruger du blandingen på dine tænder, vil du slibe emaljen (det yderste lag) af dine tænder væk, og dentinen (det næste lag af tanden) vil begynde at blive synlig. Dentinen er lysegul – så hvis du påfører blanding på dine tænder jævnligt, vil dine tænder faktisk ende med at blive mere misfarvet, end de var i forvejen.

3. myte: Jade roller

Jade rolleren er et kendt internetfænomen, som især er blevet anvendt af influenter på TikTok og Instagram.

Nogle mener, at krystallen (jaden) er et afgørende for oplevelsen, men dette er der intet videnskabelig belæg for. Dog er der videnskab gemt bag selve brugen af jade rolleren.

Når du ruller stenen henover din hud, stimulerer du huden. Bevægelserne øger blodtilførelsen til hudens celler – hvilket giver mere næring til hudcellerne og  virker opstrammende på huden.

Når stenen ruller på huden, udskiller hjernen et hormon, der kaldes serotonin. Serotonin giver en dejlig følelse i kroppen og jade rolleren giver derfor også generel velvære.

I princippet kunne du opnå samme reultater gennem almindelig ansigtsmassage. Dog skaber jade rolleren ingen friktion mellem stenen og huden, hvilket vil ske, hvis du bruger dine fingre i stedet.

Hvis du bruger ansigtsolie eller creme, vil du dog opnå samme resultat som med jade rolleren, da friktionen mellem fingre og hud i så fald er minimal.

Vil du se mere?

Tjek vores YouTube-kanal ud, hvor vi undersøger forunderlig videnskab og laver sjove eksperimenter. Mange af forsøgene kan du lave selv derhjemme, og vi uploader jævnligt nye videoer på kanalen.

Er du vild med at eksperimentere, så tjek alle vores eksperimenter ud her. Se for eksempel, hvordan du laver din egens stjernekaster her.

Se mere