you tube video

Test af ekstrem smadremaskine

Hvordan tror du, det ser ud, når man smadrer en kokosnød, en mursten og en MacBook i en ekstrem smadremaskine? Se det i slowmotion og bliv klogere på lufttryk.

Test af EKSTREM smadremaskine

"I dag smadrer vi fire forskellige ting i en ekstrem SMADREMASKINE! Hvad tror du, der sker, når jeg sætter en chipspose, en kokosnød, en mursten og en MacBook ind under smadremaskinens store stempel og affyrer den ved brug af trykluft? Hmmm… måske ved du endnu ikke, hvad trykluft er? Det bliver du heldigvis meget klogere på i videoen"
– Emilie, vært på kanalen.

s

Test af EKSTREM smadremaskine

Vi tester en ekstrem smadremaskine. Har du tænkt over, hvad der ville ske, hvis du udsatte en chipspose, en kokosnød, en mursten eller en Macbook for ekstremt hårdt tryk? Vi viser dig, hvordan det ser ud i slowmotion.

Hvordan virker smadremaskinen?

Smadremaskinen kan trykke en masse luft sammen. Maskinen kan indstilles til at presse luften sammen i forskellige grader. Når der i videoen bliver sagt, at smadremaskinen er loadet med seks bar, svarer det til, at vi har trykket en normal håndfuld luft sammen til at fylde seks gange mindre.

Ventilen i smadremaskinen åbner for, at den sammenpressede luft kan bevæge sig gennem slangen og over i kammeret. Når kammeret er fyldt bliver stemplet trykket ned af trykluften i høj fart og smadrer det, der ligger på pladen.

Smadremaskinen er bygget til at kunne smadre ting med et lufttryk på 50 bar. Forstil dig lige, hvordan det vil se ud!

Vil du se mere?

Tjek vores YouTube-kanal ud, hvor vi undersøger forunderlig videnskab og laver sjove eksperimenter. Mange af forsøgene kan du lave selv derhjemme, og vi uploader jævnligt nye videoer på kanalen.

Er du vild med at eksperimentere, så tjek alle vores eksperimenter ud her.

Se mere