5 måder droner hjælper menneskeheden
Du har måske hørt mange skræk-historier om droner. Men der er god grund til at tænke anderledes om de små flyvende bæster. De kan nemlig for eksempel hjælpe mennesker i nød!
Mange tror fejlagtigt, at droner kun kan fungere som et krigsmiddel. Men der er masser af eksempler på, at dronen i virkeligheden er et fantastisk redskab, som kan bruges til mange humane formål. Læs med her:
Droner kan bruges som et sporings-redskab for at fange kriminelle på flugt. De kan derudover også filme videoer fra luften, som kan bruges som bevismaterialer.
Med hjælp fra dronen er det blevet muligt at have kommunikation til ellers utilgængelige områder! Herunder kan de også bruges til at lede efter mennesker, der for eksempel er strandet efter naturkatastrofer eller fanget mellem bygninger efter et jordskævl.
Mange droner kan bringe mad og medicin til mennesker i nød. For eksempel mennekser der er fanget på hustage tsunamier eller orkaner. Mennesker i sådanne situationer kan have begrænset eller ingen adgang til mad og medicin. Her bruges dronen til sende nødhjælp til ofrene, da den, modsat biler og store helikoptere, bedre kan bevæge sig rundt i svære terræner, og ikke behøver at lande i lang tid.
Droner kan overvåge afgrøder på markerne – for eksempel kan de lokalisere steder hvor insekter har angrebet planter. På den måde kan det undgås, at sprøjte pesticider flere steder end højst nødvendigt. De kan også hjælpe med at sprede frø og plante træer. Måske er dronen fremtiden inden for landbrug?
Se en landbrugs-drone i aktion i videoen her:
Hvor stammer en forurening fra? Hvordan står det til nede i en aktiv vulkan? Dronen kan hjælpe os med at svare på alt fra, hvorfor den arktiske is smelter så hurtigt, til hvordan dyreliv og økosystemer ser ud under havisen. De kan svømmer i søer af syre, og sågar lokationsbestemme gasudslip under vand! Droner er altså sande miljøkæmpere.
Elsker du droner og frisk luft? Kom på Experimentarium i pinsen og flyv med droner og andet luft-sjov!
TIlmeld dig Experimentariums nyhedsbrev og få forunderlig videnskab og tips til sjove eksperimenter, I kan lave derhjemme.
Du modtager nu vores nyhedsbrev. Vi glæder os til at fortælle dig nyt inden længe.
Indtast din e-mail
Vælg en nyhedsbrevsliste
Prøv venligst igen
Den e-mail du indtastede ser ud til at have en fejl. Indtast venligst en korrekt e-mail adresse.
e-mail du indtastede er allerede på vores mailliste. Tjek din e-post en ekstra gang.
Vi skal bede dig acceptere betingelserne for at modtage vores nyhedsbrev.
Ja tak, jeg vil gerne modtage Experimentariums nyhedsbrev.
Jeg er over 18 år og accepterer hermed, at Experimentarium må kontakte mig med tilbud, information, konkurrencer og events via e-mail og sms og at Experimentarium må spørge mig, om jeg ønsker at opdatere mit samtykke. Læs hele samtykkeerklæringen her.