4 mærkværdige dyr: Her ses en okapi

4 mærkværdige dyr

FINURL IGE VER DEN

4 mærkværdige dyr

Vi kender alle til den nuttede panda, den majestætiske løve eller den mudrede elefant. Vi har samlet nogle af dem du måske ikke kendte til i forvejen.

Der findes mange forskellige dyr i hele verden. Man går ud fra, at der på nuværende tidspunkt er beskrevet et sted mellem halvanden og to millioner forskellige dyrearter, men helt præcist hvor mange er svært at fastslå, fordi der hele tiden bliver opdaget nye arter. Vi har samlet nogle af dem du måske ikke kendte til i forvejen.

1. Okapien

Ligner med sin brune krop og zebrastribet bagdel en blanding mellem æslet og zebraen. Dens hovedform, horn i panden og sorte tunge afslører, at giraffen er nærmeste slægtning. Den er dog lille af størrelse og har en kortere hals, som er tilpasset livet i den tropiske regnskov.

4 mærkelige dyr

2. Axolotl

Også kaldet ’den mexicanske salamander’ ligner ved første blik en tegneseriefigur. Den sjove lille fætter er 20-30 cm lang. Modsat andre salamandere forbliver den i larvestadiet og lever hele livet under vand. Som en anden superhelt har den evnen til at gendanne mistede arme og ben.

4 mærkelige dyr

3. Kæmpeblæksprutten

Bliver op til 15 m lang, 900 kg tung og har forbløffende store øjne på 27 cm i diameter. Den tiarmede sprutte lever 1000 meter under overfladen og er sjældent set af mennesker. Den blev længe opfattet som fabeldyret Kraken, der i utallige myter overfaldt skibe og trak dem ned i dybet.

4 mærkelige dyr

4. Dingisoen

Er en lille sort-hvid farvet kænguru fra Ny Guinea. Modsat de store hoppende kænguruer vi kender fra Australien lever denne kænguru i træer. Her bruger den sine krogede negle og lange hale til at kravle og holde balancen. Den træ-levende kænguru spiser frugt og blade og som almindelige kænguruer bærer den ungen i sin pung.

4 mærkelige dyr

 

Find dit eget indre dyr frem! Kan du brøle som savannens løve? Prøv kræfter med din egen fysik i Cirkus Fysikus. 

 

Artiklen blev bragt første gang i februar 2014 .