Sådan laver du falsk blod til halloween og fastelavn

Skræm dine venner med falsk blod, du selv har lavet. Du kan endda drikke det - også selvom du ikke er vampyr. Se videoen nu!

Lav fake blod

"Vidste du, at du nemt kan lave dit eget fake blod til fastelavn eller halloween? Her i videoen viser jeg dig hvordan, så du selv kan lave blod til dit kostume. Se videoen og prøv det nu" – Emilie, vært på kanalen.

Se flere videoer her
s

Lav fake blod

Til halloween og fastelavn er det sjovt at skræmme sine venner – men hvordan? Hvad siger du til falsk blod, som du endda kan drikke – også selvom du ikke er vampyr.

Hæld falsk blod udover din arm, brug det til at dekorere bordet til halloween-festen eller drik det foran dem, du gerne vil skræmme – kun fantasien sætter grænser.

Hvad skal du bruge?

  • 3 spsk flormelis
  • 2 dl sirup
  • 40 ml rød frugtfarve
  • 5 dråber grøn frugtfarve
  • Evt. kakaopulver og andet til at justere farven

Se hvordan du laver fake blod i videoen, hvor Emilie og Jannik tager dig igennem de forskellige steps.

3 facts om blod

Kunstigt blod er sejt, men rigtigt blod er faktisk endnu sejere. Her får du tre blodige facts, som du kan underholde med til Halloween!

  1. Kroppen på en gennemsnitlig voksen rummer cirka 5 liter blod. En nyfødt baby har, hvad der svarer til 1 kop.
  2. Blod består af cirka 45 % celler og 55 % plasma, som er den væske, cellerne befinder sig i. Cellerne fylder cirka 2 liter og består af omkring 25.000 milliarder røde blodlegemer, 1.500 milliarder blodplader og 35 milliarder hvide blodlegemer.
  3. Det ville kræve 1.200.000 myg, som hver sugede en gang at dræne et voksent menneske for blod. Og det skulle vel at mærke være hunmyg, for de er de eneste, der drikker blod – hanmyg er vegetarer.

Blev du nysgerrig? Læs flere facts om blod her.

Vil du se mere?

Tjek vores YouTube-kanal ud, hvor vi undersøger forunderlig videnskab og laver sjove eksperimenter. Mange af forsøgene kan du lave selv derhjemme, og vi uploader jævnligt nye videoer på kanalen.

Er du vild med at eksperimentere, så tjek alle vores eksperimenter ud her.

Se mere