Boblende sjov sommerferie på Experimentarium

Sommeren bobler af science, sjov og sæbebobler på Experimentarium. Oplev vores fantastiske nyindrettede tagterrasse og vores mange interaktive udstillinger. Og skulle sommervejret drille har vi tilmed en indendørs Strand.

Sommeren bobler over af sjove oplevelser på Experimentarium. Lyslabyrinten, Den Interaktive Biograf, Sansetunnelen og vores mange andre interaktive udstillinger summer af liv og står klar til at tage imod jer og give jer fælles oplevelser. I kan endda tage en tur på den indendørs Strand, hvor I – på kanten af oceanet – leger jer til viden om vand, bølger og badesikkerhed.

Bobler og kravleri på Tagterrassen

Vores enorme interaktive Tagterrasse har fået en ansigtsløftning og giver jer masser af sjov leg og udfordringer til både krop og hjerne. Når vejret er til det, kan I sammen med vores piloter blæse store, smukke, vilde og kuleskøre sæbebobler og se dem duve afsted i sommervinden.

I det nye Kravlehuset kan familiens yngste gå på opdagelse og træne behændighed og balance. Kranen på Klodsepladsen er også tilbage, og hjælper jer til at konstruere sindrige huse med de nye, store klodser. Og i den interaktive quiz-fangeleg Sæt Kroppen i Spil dyster I om, hvem der hurtigst kan nå på kryds og tværs mellem posterne – i den rigtige rækkefølge. Hvilket hold vinder?

I glaspavillonen allerøverst på Tagterrassen kan I nyde den fantastiske udsigt, mens I med en kop kaffe og en is tanker energi til mere leg.

Store, flotte og vilde sæbebobler

Sæbeboble-løjerne fortsætter indendørs: I Bobleriet træner I jeres sæbeboble-skills med de mange forskellige boblejern, og leger jer til forbløffende viden om de smukke og skrøbelige bobler.

Sæbebobleshowet er en ægte Experimentarium-klassiker, hvor vores piloter demonstrere store, flotte og vilde – og endda brændende – sæbebobler. Piloterne er eksperter på sæbebobler, og det er bestemt ikke småting, hvad de kan med et sæbeboblejern og en gang boblevand.

Sæbebobleshowet kører flere gange om dagen, og du kan læse mere og få et smugkig her.

Få fingre i eksperimenterne

Sommeren over kan I også opleve vores dygtige piloter lave demonstrationer og eksperimenter. Dyk fx helt ind i kroppen med en hjerte-lunge dissektion, oplev Ild- og CO2-demonstrationer og vær med, når vi genskaber H.C. Ørsteds banebrydende forsøg med elektromagnetisme.

I Idéværket får I inspiration til innovation og hittepåsomhed og bygger bæredygtige konstruktioner i LEGO i værkstedet LEGO Build-a-Change.

Leg med hverdagens klimavalg

I klimaudstillingen ”Klimatopia – De rejsende fra fremtiden” skal I hjælpe tre tidsrejsende piger tilbage til fremtiden og får samtidig øjnene op for, at jeres valg i hverdagen gør en forskel for klimaet.

Sæt jer fx ved det intelligente spisebord og få klar klimabesked, når jeres yndlingsretter kommer på tallerkenerne. Er det muligt at finde frem til en klimavenlig menu, som i alle har lyst til at spise? I kan også købe ind i supermarkedet, hvor alle priser er fastsat efter klimaaftrykket – er der mon ”råd” til den nye mobiltelefon, hvis I også gerne vil have nyt tøj?

”Klimatopia – De rejsende fra fremtiden” kan opleves indtil 7. august, og er for hele familien og særligt velegnet for børn i alderen 7-15 år.

Læs om Klimatopia

Experimentarium giver jer inspiration til bæredygtig livsstil

Med Experimentariums app kan I fortsætte den bæredygtige livsstil derhjemme. I spillet Klima Missionen får I sjove udfordringer og vinder klimatrofæer til mobilen: Fixe et aflagt stykke tøj, så det kan genbruges? Genplante toppen af en gulerod, så den giver ny mad? Se hvor mange dage, I kan undgå at bruge bilen…

Det er blot nogle af de udfordringer, der inspirerer jer og giver jer viden om bæredygtig livsstil.

Hent den gratis app her.

Åbningstider

Experimentarium har åbent hver dag i sommerferien fra 9:30-17.

Vi tager forbehold for programændringer, og vi opfordrer jer til at tjekke Dagens program på dagen for jeres ankomst.

Se mere