Bag, byg og hyg

Julerød Bageby: Sådan deltager I i konkurrencen

Julerød Bageby er tilbage fra 18. november, hvor I igen kan bidrage med jeres egne peberkagebygningsværker til den støt voksende peberkageby på Experimentarium.

18. november 2023 åbner Julerød Bageby igen på Experimentarium, og helt frem til jul vil den hyggelige og velduftende peberkageby vokse frem i Experimentariums forhal.

I kan bidrage med jeres egne kreative mesterværker og deltage i konkurrencen om fantastiske præmier. Se her, hvordan:

Sådan gør I

I år har I to muligheder for selv at bidrage til Julerød Bageby Peberkageby og deltage i konkurrencen:

Bag og byg jeres egen peberkagebygning derhjemme, tag den med til Experimentarium og føj den til den voksende by.

Eller – som noget nyt i 2023 – kan I besøge Experimentariums stemningsfulde peberkageværksted, der har åbent fra 25. november. Her bygger og pynter I jeres egne mesterværker og føjer dem til den voksende Julerød Bageby i Experimentariums forhal (I kan også vælge tage jeres værker med hjem – men så deltager I ikke i konkurrencen).

Peberkageværkstede for familier kan opleves første gang 25. november og er åbent lørdage og søndage i ugerne 47, 48, 49 og 50 – alle dage fra 10-16. Adgang til værkstedet er gratis, når I har løst entrébillet til Experimentarium.

Hvad vil I bygge? Bag og byg et traditionelt peberkagehus, et nisseobservatorium, Golden Gate, Julemandens værksted, eller måske noget helt andet? Kun fantasien sætter grænser. Alle peberkagebygninger kan blive en del af Julerød Bageby, så længe konstruktionen holder, og den er flot pyntet. Jo mere kreativt, I bygger, desto bedre.

Den voksende Julerød Bageby kan opleves i Experimentariums forhal fra 18. november og hele juleferien til og med 1. januar 2023. Adgang fås med entrébillet eller årskort til Experimentarium.

Peberkageregler og krav

Jeres peberkagebygning skal være bagt af spiselig dej og være pyntet med spiselig pynt. Men mekaniske dele og indre støttende strukturer må gerne være af fx træ, metal, plastik og lign. Peberkagebygningen holder bedst, hvis I samler den med limpistol.

Bygger I hjemmefra, får I udleveret en nummeret plade til jeres værk, når I afleverer. Uanset hvad, skal I ved afleveringen udfylde en seddel med jeres navn og en e-mailadresse, så vi kan få fat i jer, hvis I vinder.

tips til videnskaben bag konstruktioner her på siden, hvor I også kan finde inspiration i de tidligere års vindere. Byg og leg jer klogere på konstruktion og materialer – hvilke former holder bedst, når I skal bygge flotte peberkagehuse?

Få en børnefribillet og deltag i konkurrencen

For hvert indleveret peberkagehus, kvitterer vi med en børnefribillet (2-11 år) til Experimentarium. Kommer I med en enkelt peberkagebygning udleveres en enkelt børnefribillet. Kommer I med flere peberkagebygninger udleveres en børnefribillet pr. bygning. Børnefribilletten er gyldig til og med 31. januar 2023.

Alle indleverede peberkagebygninger er automatisk med i konkurrencen den 22. december, hvor vi kårer den flotteste, mest finurlige og kreative peberkagebygning.

Præmierne

Der kåres en vinderfamilie og en vinderklasse.

Familien vinder en VIP børnefødselsdag for familie og venner på Experimentarium, inklusiv vært, forplejning i SMASK og privat sæbebobleshow.

Vinderklassen vinder en VIP dag for hele klassen med familier – 100 fribilletter og frokost i SMASK.

Læs mere om skolekonkurrencen og deltag med din klasse

2 gange i løbet af december kan I på Facebook stemme på jeres yndlingspeberkagehuse. Experimentarium nominerer en håndfuld, I stemmer på jeres favorit, og vinderne præmieres med et gavekort til Experimentariums butik. Vi trækker desuden lod blandt alle, der stemmer om fribilletter til Experimentarium.

I er også meget, meget velkomne til at dele jeres mesterværker på Instagram med #bageby.

Desværre kan vi ikke levere jeres peberkagebygning tilbage til jer efter at Julerød Bageby slutter. Men I er velkommen til at besøge jeres peberkagebygning så tit, I vil – helt indtil 1. januar 2024.

Deltag i adventskalenderen

Vind desuden med Experimentariums adventskalender. Alle 4 adventssøndage kan I skrabe ugens låge og deltage i konkurrencen om flotte julegaver fra Experimentariums butik. Vær med fra starten her.

Læs mere og få inspiration med vores opskrifter, tips og skabeloner.

Vinder-peberkagehuset fra 2021 – lavet af Maja fra Roskilde.