Julerød Bageby

Bag, byg og hyg

Julerød Bageby: Sådan deltager I i konkurrencen

Bag jeres eget peberkagebygningsværk, føj det til Julerød Bageby og deltag i konkurrencerne om flotte præmier. Se her, hvordan I gør.

Frem mod jul vokser den fine peberkageby Julerød Bageby frem i et hyggeligt julelandskab i Experimentariums forhal. Og I kan selv bidrage med jeres peberkagemesterværker: For hvert hus I indleverer, kvitterer vi med 1 stk børnebillet til Experimentarium, og samtidig deltager I i konkurrencer om flotte præmier.

Sådan deltager I

Bag, byg pynt jeres egen peberkagebygning derhjemme, tag den med til Experimentarium og føj den til den voksende Julerød Bageby.

I bestemmer helt selv, hvad I vil bygge: Bag og byg et traditionelt peberkagehus, en bro, et højhus, et slot eller måske pyramiderne i Giza? Kun fantasien sætter grænser. Alle peberkagebygninger kan blive en del af Julerød Bageby, så længe konstruktionen holder og den er flot pyntet. Jo mere kreativt, I bygger, desto bedre.

Tips og regler

 • I kan aflevere jeres peberkagebygning i Experimentariums åbningstid fredage til søndage i perioden 21. november til 23. december.
 • Jeres peberkagebygning skal være bagt af spiselig dej og være pyntet med spiselig pynt. Men mekaniske dele og indre støttende strukturer må gerne være af fx træ, metal, plastik og lign. Peberkagebygningen holder bedst, hvis I samler den med limpistol. Aflevér peberkagebygningen på et fad eller en plade uden kanter.
 • Vil I bage selv fra bunden, finder I opskriften på peberkagedej og gode råd til bagning og pyntning her. Det er også tilladt at bruge eller tilpasse peberkagebyggesæt.
 • Få tips til videnskaben bag konstruktioner. Byg og leg jer klogere på konstruktion og materialer – hvilke former holder bedst, når I skal bygge flotte peberkagehuse?
 • For hver indleveret peberkagebygning kvitterer vi med en børnefribillet (2-11 år) til Experimentarium. Kommer I med flere peberkagebygninger udleveres en børnefribillet pr. bygning.

Desværre kan vi ikke levere jeres peberkagebygning tilbage til jer efter Julerød Bageby slutter. Men I er velkommen til at besøge jeres peberkagebygning så tit, I vil – helt indtil 1. januar 2023.

Del jeres mesterværker

Del jeres mesterværker og billeder og video fra jeres peberkageværksted på Instagram med #bageby

Konkurrencer og præmier

Alle indleverede peberkagebygninger er automatisk med i konkurrencen den 23. december, hvor vi kårer den mest kreative peberkagebygning.

I løbet af december kan I på Facebook stemme på jeres yndlingspeberkagehuse. Der er flotte præmier til vinderne.

Hovedkonkurrencen: Den mest kreative peberkagebygning
Alle indleverede bygninger deltager i denne konkurrence.

 • Præmie: En VIP dag på Experimentarium med frokost og privat sæbebobleshow.
 • Frist for indlevering 23. december 2022. Vinder kåres 23. december 2022.

Skolekonkurrencen: Mest kreative peberkagebygning, lavet af skoleklasse
Alle indleverede bygninger, bygget af skoleklasser, deltager i denne konkurrence.

 • Præmie: En VIP dag på Experimentarium for hele klassen (op til 30 personer) med frokost og privat sæbebobleshow.
 • Frist for indlevering 23. december 2022. Vinder kåres 23. december 2022

Jeres favoritter: Stem på Facebook
2 gange i løbet af december nominerer vi særlig flotte eller fantasifulde peberkagebygninger, og på vores Facebook-side kan I efterfølgende stemme på det værk, I synes er flottest.

Den bygning, der får flest stemmer præmieres med et gavekort til Experimentariums butik på 500 kroner, og desuden trækker vi lod blandt alle jer, der har stemt, om fribilletter til Experimentarium.

 • Frist for indlevering til 1. afstemning: 2. december. Kåring 5. december
 • Frist for indlevering til 2. afstemning: 15. december. Kåring 19. december

Vinder-peberkagehuset fra 2021 – lavet af Maja fra Roskilde.