Lærervejledning
Ryst posen-projektet og appen til gruppedannelse er lukket.
Næsten alle har prøvet at være i en gruppe, som fungerede rigtig godt. Det, som går igen, er klare roller og gensidig respekt.
Ryst Posen bruger test af læringsstil til at gruppere elever, så alle får en rolle, de kan lide at udfylde. Det giver først en ny bevidsthed om sig selv, dernæst mulighed for at anerkende både sig selv og de andre i den gruppe, man er i.
Fordi Ryst Posen arbejder med få og tydelige kategorier, er det også lettere at beskrive forskellene på de forskellige måder at arbejde. Det er et godt grundlag at arbejde sammen på.
Resultatet af testen giver et øjebliksbillede af den enkeltes foretrukne måde at lære på. Man kan sagtens være ’blandet’ og fungere godt på flere måder. Testens resultater ændrer sig typisk over tid. Nogle flytter sig hurtigere end andre, men alle flytter sig. Derfor giver det god mening at tage testen igen ved opstart af et nyt projekt.
Ryst Posen er let at bruge, hvis du tager et par praktiske forholdsregler:Tag testen selv. Det er vigtigt, at du kender din egen præference, fordi du altid vil have tendens til at forstå dem, som ligner dig selv, bedst.
Start med et kort forløb, hvor der mest er fokus på at lære samarbejde og roller i gruppen og knap så meget på produktet. Både du og eleverne skal have fat i, hvordan det fungerer – hvordan de skal forstå rollerne og hvordan de arbejder sammen. Du skal også have fat i, hvordan du bedst understøtter hver enkelt rolle.
Efter forløbet er det vigtigt at I får sat ord på, hvordan samarbejdet i grupperne fungerede. I har de fire præferencer, I kan tale ud fra.
Ryst posens resultater kan hjælpe eleverne med at lære sig selv og hinanden at kende på en struktureret måde.
I kan arbejde med grupperne på mange måder. Måske skal gruppen kun eksistere i kort tid, mens I løser tre matematikopgaver eller taler om et eventyr.
Men nogle gange skal en gruppe arbejde sammen i længere tid, og der kan nedenstående måske tjene som inspiration til at styrke gruppens samarbejde og den enkeltes udvikling.
Hent dem her
TIlmeld dig Experimentariums nyhedsbrev og få forunderlig videnskab og tips til sjove eksperimenter, I kan lave derhjemme.
Du modtager nu vores nyhedsbrev. Vi glæder os til at fortælle dig nyt inden længe.
Indtast din e-mail
Vælg en nyhedsbrevsliste
Prøv venligst igen
Den e-mail du indtastede ser ud til at have en fejl. Indtast venligst en korrekt e-mail adresse.
e-mail du indtastede er allerede på vores mailliste. Tjek din e-post en ekstra gang.
Vi skal bede dig acceptere betingelserne for at modtage vores nyhedsbrev.
Ja tak, jeg vil gerne modtage Experimentariums nyhedsbrev.
Jeg er over 18 år og accepterer hermed, at Experimentarium må kontakte mig med tilbud, information, konkurrencer og events via e-mail og sms og at Experimentarium må spørge mig, om jeg ønsker at opdatere mit samtykke. Læs hele samtykkeerklæringen her.