Big bang

Experimentarium på Big Bang 2018

Den 5. - 6. april afholdes Big Bang - den årlige naturfagskonference for undervisere i naturfag. Experimentarium er stærkt repræsenteret med oplæg og workshops og store sæbebobler.

Årets store brag inden for naturfagskonference for skoler Big Bang løber af stabelen den 5.-6. april, og Experimentarium er stærkt repræsenteret. Her er noget af det, du kan opleve:

Workshop: Giv eleverne en stemme

Torsdag den 5. april fra kl. 14:00 til 15:45.

Hvad virker i undervisningen?

Det har 350 elever og 40 lærere svaret på i Experimentariums Spiral-projekt, hvor der gennem et helt skoleår er afholdt 100 workshops: Fokus på elevernes muligheder for selvbestemmelse er en vej til øget læringslyst, elevengagement og trivsel – også for elever i læringsvanskeligheder.

I denne workshop afprøver vi udvalgte metoder og greb, der er lige til at tage med hjem og bruge i undervisningen.

Oplægget formidler resultater fra Spiral-projektets udviklingsarbejde. Du får indblik i værdien af elevernes selvbestemmelse, samtidig med at der er fokus på høj faglighed, og du introduceres for et simpelt planlægnings- og styringsværktøj, der er udviklet til eleverne.

Oplægsholder: Morten Kisendal Fabricius, Experimentarium

Workshop: Girl’s Day in Science – hvordan får vi pigerne med?

Fredag den 6. april fra kl. 10:15 til 11:00.

Den årlige Girls’ Day in Science har fokus på at motivere flere piger til at vælge en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse. Men er det et problem, at piger er underrepræsenterede på de tekniske uddannelser? Og er det lærerens ansvar at gøre naturfagsundervisningen appellerende for piger?

Du bliver præsenteret for eksempler fra Girls’ Day in Science, og der lægges op til debat om køn og naturfagsundervisning – og om lærerens rolle i forhold til at skabe interesse og selvtillid for naturvidenskab blandt elever af begge køn.

Oplægsholdere: Anita Bek, Naturvidenskabernes Hus, Maiken Lykke Lolck, Naturvidenskabernes Hus, Tina Ibsen, Tycho Brache Planetarium, Sheena Laursen, Experimentarium

Workshop: Flip dit skolebesøg

Fredag den 6. april fra 10:15 til 12:00.

Oplev på egen krop, hvordan du og din klasse kan få et Flipped Learning-skolebesøg i et eksternt læringsmiljø.

Experimentarium har i samarbejde med Københavns Professionshøjskole udviklet et koncept for undervisningsmateriale, hvor en klassisk før, under og efter museumsdidaktik kobles med metoden Flipped Learning.

Du stifter bekendtskab med konceptet og de foreløbige erfaringer, og du får mulighed for at afprøve materialet.

Oplægsholdere: Thomas Dyreborg Andersen og Morten Philipps, Københavns Professionshøjskole og Pia Maria Lie, Experimentarium

Oplæg: Sanseoplevelser i undervisningen

Fredag den 6. april fra kl. 10:15 til 11:00.

Hvordan kan man i 1. – 2. klasse arbejde med menneskets sanser? Bliv præsenteret for et eksempel på et nyt undervisningsforløb, udarbejdet af Clio Online og Experimentarium. Som en del af forløbet kan eleverne arbejde med deres sanser på et besøg i Experimentariums Sansetunnel, eller de kan lave deres egen sansetunnel hjemme i klassen.

Oplægsholdere: Charlotte Sørensen, Clio Online og Karina Goyle, Experimentarium

Oplæg på Clio Onlines stand

Præsentationer af de to nye undervisningsforløb til udstillingerne Under huden og Sansetunnelen.

Oplægsholdere: Charlotte Sørensen, Clio Online og Karina Goyle og Mai Murmann, Experimentarium

Se mere