Åbent i dag: 09.30-17.00
Spar 10% på entré
Gå på opdagelse i teknologiens verden
Du finder Experimentariums oplevelse "Takeoff til fremtiden?" i Københavns Lufthavn. Læs her, hvad I kan opleve.
"Takeoff til fremtiden?" i Københavns Lufthavn er en ægte, interaktiv Experimentarium-oplevelse, om jagten på at gøre fremtidens flyrejser mindre klimabelastende. Her på siderne kan du quizze dig klogere og spille sjove spil, hvor du kan vinde fribilletter til Experimentarium.
I samarbejde med Norlys har Experimentarium udviklet den interaktive oplevelse ”Jagten på den gode energi” til en række af Norlys’ ladeparker landet over. Odense er første stop.
Andreas Mogensen er tilbage på Jorden efter mere end 6 måneder på Den internationale rumstation. Mandag den 29. april bød vi ham velkommen hjem ved et stort arrangement på Experimentarium. Se eller gense arrangementer her.
Både fantasi og koder blev for nylig sluppet løs, da skoleelever fra København som et led i projektet Coding Class prøvede kræfter med at lave computerspil til Experimentarium.
Brain Computer Interfaces - BCI - spås store muligheder for at hjælpe patienter med lammelser, men forskerne håber også på at kunne hjælpe børn med ADHD og autisme. Mød 3 danske hjernetek-forskere.
Se med, når vi udforsker nogle af de nye teknologier og fx prøver overvågningsteknologi til dating, laseroperationer og hjerneimplantat, der måske kan kurere Alzheimers. Hvor langt vil vi gå?
Kig ind i Experimentariums nye udstilling 'Fremtidsmennesket – Hvor langt vil du gå?'
Udstillingen ´Fremtidsmennesket – Hvor langt vil du gå?’ henvender sig til elever på ungdomsuddannelserne. Her kan du læse om udstillingen, de faglige mål og få ideer til, hvordan du kan bruge udstillingen med din klasse.
Udstillingen ´Fremtidsmennesket – Hvor langt vil du gå?’ henvender sig til elever i udskolingen. Her kan du læse om udstillingen, de faglige mål og få ideer til, hvordan du kan bruge udstillingen med din klasse.
Nye teknologier har potentialet til at forandre vores liv, og ofte går udviklingen så hurtigt, så vi ikke når at få taget stilling til dem. Der er behov for, at vi tænker over, hvor langt vi vil gå.
Udstillingen ´Fremtidsmennesket – hvor langt vil du gå?’ henvender sig til børn og unge i såvel udskolingen som ungdomsuddannelser. Her finder du lærervejledninger til de to trin.
Se her, hvad I kan opleve i Experimentariums udstilling 'Fremtidsmennesket – Hvor langt vil du gå?'.
Få et smugkig bag facaden, når vi bygger Experimentariums nye udstilling 'Fremtidsmennesket – Hvor langt vil du gå?'.
Kunstig intelligens er for alle - det kan nemlig både være sjovt, kreativt og udfordrende at lege med. Her får du 3 eksempler på kreative AI-sider, der er værd at prøve.
Explore Pixar’s magical world of animation in The Science Behind Pixar. Experiment with the filmmakers’ tools and find out how Pixar brings their beloved characters to life.
Får du også lyst til at kaste dig på cyklen, når Tour de France flyder over skærmen i sommerferien? Så læs med her og hack din cykeltur med videnskab.
Experimentariums udstilling 'Fremtidsmennesket – Hvor langt vil du gå?' tager dig med til en nær fremtid, hvor I udforsker de nye teknologier, deres muligheder og deres konsekvenser.
Experimentariums særudstilling Klimatopia bygger på nyeste viden om bæredygtighed og klima. Her kan du læse om videnskaben bag udstillingen.
Stadig nysgerrig på H.C. Ørsted og hans opdagelse af elektromagnetismen? Her finder du links, videoer og mere læsning.
I 1820 opdagede H.C. Ørsted sammenhængen elektromagnetismen og skabte grundlaget for det moderne samfund. Vi fejrer Ørsted med en rejseudstilling, som du kan opleve i udvalgte storcentre landet over.
Før man kan udlede røgen fra et kulfyret kraftværk, skal den renses for kvælstofoxider, flyve-aske og svovldioxid.
Nogle forskere ser geoengineering som løsningen på global opvarmning og klimaforandringer. Men ikke alle er lige begejstrede for ideen.
Det moderne samfund er utænkeligt uden store mængder energi. Ja, man kan sige, vi er blevet afhængige af energi. Hvordan gik det til?
Droner er kendt som et kynisk krigsredskab, men de hjælper både mennesker med landbrug og i kampen mod global opvarmning...
I dag har vi måske svært ved at forestille os et liv uden mikrobølgepopcorn, GPS'er og gaffatape. Vi bruger i virkeligheden mange militære opfindelser uden at vide det.
På en stor event på Experimentarium i april tiltrådte 4 ministre og en stor del af erhvervslivet Teknologipagten. Experimentarium var medunderskriver.
Der var spænding til det sidste, da RoboCup Junior 2018 - den årlige robotdyst arrangeret af DTU og Experimentarium - løb af stabelen.
VIl robotter med tiden erstatte mennesket? Og hvor kloge er de egentlig? Vi går en stribe robotmyter efter i sømmene.
Det var et vellykket eksempel på samarbejde mellem skole og virksomhed, da en gruppe 6. klasses elever gik i Coding Class Cph sammen med Experimentarium.
Den globale temperatur stiger og katastrofen lurer. Her er 4 bud på teknologi, der kan redde os.
Få forklaringen på, hvordan vores betagende musikinstrument virker.
I dette tema om klima og energi finder du baggrundsartikler og debatskabende stof om klima og energi. Temaet indeholder også forsøg og cases til brug i undervisningen.
Her finder du undervisningsforløbet til kuglebanen "Et hav af varer" i udstillingen Havnen. Forløbet henvender sig til natur/teknologi undervisningen i 5.-6. klasse. Forløbet er inspireret af metoden Flipped Learning.
I fremtiden kan frisk drikkevand produceres i hjemmet, siger forsker bag opfindelsen.
Nøglen til din sundhed ligger måske i dine tårer. Forskere har lavet forsøg med kontaktlinse-chips, der kan måle og sladre om kropsfunktioner.
Et enkelt hår kan i fremtiden være nok til at afsløre en forbryders spisevaner, alder, køn og overvægt
Forskere har forbedret gærceller med 6 kunstige kromosomer. Om to år vil spil-levende, 100% kunstige gærceller være klar i laboratoriet.
Pokerspillet "Heads up no limit Texas hold’em" er uhyggeligt svært at spille for computere med kunstig intelligens. Men nu er det lykkedes programmet DeepStack at banke 11 professionelle spillere.
Ved at hjerneskanne en person, der læser en historie, kan forskere se, om historien vil blive spredt vidt og bredt på de sociale medier.
Så bliver det næppe mere miljøvenligt: Forskere indsatte jernatomer i bakteriers overflade - og så begyndte de at lave spildevand om til elektrisk strøm.
Virtual reality kan nu bringe forskerne helt tæt på et foster, så de kan spotte tegn på fejludvikling. Teknikken giver også forældre mulighed for at se deres ufødte barn tæt på. Næste skridt - 3D-print af fostre - er allerede en realitet.
En indopereret trådløs forbindelse mellem hjerne og rygmarv har givet lamme aber førligheden i benene tilbage. Forsøget giver håb for lamme mennesker.
Experimentarium har i samarbejde med 9 andre EU-lande udviklet 10 undervisningsforløb om teknologi og engineering til mellemtrinnet.
Det er svært og dyrt at lagre elektricitet, så derfor skal det helst bruges i det øjeblik, det produceres.
Med intelligente elsystemer, også kaldet Smart Grid, kan for eksempel vaskemaskinen selv gå i gang, når elprisen er lav og produktionen høj.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.