Åbent i dag: 09.30-17.00
Spar 10% på entré
Det er en gammel diskussion: Hvor tidligt skal man pynte op til jul? Svaret er: Jo tidligere, jo bedre, hævder forskere.
Det perfekte smil er ikke nødvendigvis det bredeste og det med de hvideste tænder. En helt anden parameter er vigtig: Balancen i smilet.
Vi giver dig hjerneforskerens 4 gode råd til, hvordan du forkæler din hjerne i ferien.
Både fantasi og koder blev for nylig sluppet løs, da skoleelever fra København som et led i projektet Coding Class prøvede kræfter med at lave computerspil til Experimentarium.
Brain Computer Interfaces - BCI - spås store muligheder for at hjælpe patienter med lammelser, men forskerne håber også på at kunne hjælpe børn med ADHD og autisme. Mød 3 danske hjernetek-forskere.
Sne er mere og mere sjældent og ikke bare i Danmark. Hvor er den blevet af? Og er fremtiden fuldstændig snefri? Vi går på jagt efter sneen.
Hvad skal der til før vi endelig får hvid jul, og kan vi selv gøre noget for at opsøge det? Få svaret her.
Experimentarium er nomineret til den prestigefyldte CIMUSET Award for udstillingen 'Fremtidsmennesket - Hvor langt vil du gå?'
Hikke er et mystisk fænomen, som få kender meget til. Hvordan opstår hikken, og hvordan slipper vi af med den? Og vidste du, at der engang var en mand, der hikkede i 68 år?
Vi afslører vores hemmelige ingrediens, der gør sæbebobler ekstra store og holdbare.
Et psykologisk studie tyder på, at egenskaber som utålmodighed, dovenskab og omhu smitter mellem mennesker.
Forskere har trænet humlebier i at bruge en lille kugle til at få sukkervand. Det tyder på, de er meget mere intelligente, end man forestiller sig.
Experimentarium tager nu for alvor livtag med kunstig intelligens og optimerer både sæbebobleopskrift og restaurantens spisekort ved hjælp af computeralgoritmer. Også naturlovene får en opgradering, så tyngdekraften bliver mere praktisk anvendelig.
Kunstig intelligens er for alle - det kan nemlig både være sjovt, kreativt og udfordrende at lege med. Her får du 3 eksempler på kreative AI-sider, der er værd at prøve.
Foråret står for døren, og vi er mange der har savnet de lange lyse dage. Det er ikke uden grund. Det har nemlig vist sig, at solens lys faktisk gør os afhængige.
Kontoransatte, der arbejder i naturligt lys fra vinduer, sover bedre og længere og er mere fysisk aktive, viser studie.
Kommer du tit til at forveksle dine børns navne med hinanden? Det er helt normalt, viser ny forskning.
Experimentarium har doneret den populære udstilling "Vintersport" til Junior Academy of Sciences of Ukraine, hvis science center i Kyiv står foran genåbning. Vintersport skal bidrage til at skabe gode oplevelser for børn og unge i en svær tid.
Med vores app kan du gå på videnskabsjagt på Experimentarium. Tag udfordringerne, scor trofæer og stig i levels. Kan du gå hele vejen og blive Megahjerne?
Den danske astronaut Andreas Mogensen fortæller i denne video om at rejse i rummet og om, hvorfor han mener Experimentarium har en vigtig rolle i at stimulere interessen for naturvidenskab hos børn.
Fantastiske sæbebobler, fascinerende dissektioner og eksklusive rundvisninger: Tag familie og venner med på sjov teambuilding på Experimentarium.
”Blade runner” Oscar Pistorius’ proteser og Nikes fantastiske Vaporfly og Next sko er blot to eksempler på udstyr, der går lige til stregen – nogle gange over - i forhold til, hvor meget hjælp atleterne må få fra teknologien.
Nationerne duellerer intenst på at sikre atleterne nye fordele ved at udvikle det bedste udstyr.
Experimentarium hylder De Olympiske Lege og De Paraoplympiske Lege. Nu løfter vi sløret for, hvad I kan prøve kræfter med i den helt nye udstilling.
Forleden tog vi forskud på et olympisk år på Experimentarium, da 150 olympiske og paralympiske atleter indtog Experimentarium.
Experimentarium er for 3. år i træk kåret som Bedste Museum for Børn af brugerne af den populære oplevelsesportal for børnefamilier, Børn i byen.
Vi skal træne og udfordre vores hjerne – hele livet. Og Experimentarium er et oplagt sted at gøre det, siger en hjerneforsker.
Nordlys er et af de smukkeste himmelfænomener, du kan opleve. Experimentariums udsendte tog på ekspedition til Nordnorge for at opleve det på nærmeste hold.
Mænd er mere glemsomme end kvinder. Årsagen er, at de to køn fra naturens side vægter at lægge mærke til nogle forskellige ting.
Studie viser, at hårdt fysisk arbejde er ikke altid kan betale sig...
Solcreme er en smart og nem måde at beskytte huden mod farlige UV stråler. Men der er desværre en bagside af medaljen...
Er vandet solbeskyttende eller sol-forstærkende? Det har vi undersøgt...
Forskning vil hjælpe syge med at få den gode effekt fra motion
Fertilitetsekspert anbefaler ikke kunstige tvillinger...
Et krævende og udfordrende job kan gøre underværker for ældres mentale helbred...
Mennesker er længere tid om at vokse, end andre arter. Og det skyldes i høj grad vores hjerne...
Skovflåter kan bedøve dig og give dig alvorlige sygdomme. Og så må du aldrig fjerne en flåt med fingrene...
Hukommelsescenteret i vores hjerne skrumper når vi bliver inaktive...
Fedme og mangel på sol kan få din krop til at udvikle sklerose tidligere
Barberede mus viser, at solmangel giver os abstinenser...
Hvad sker der, når en sværm af hurtige racer droner bliver sluppet løs i Experimentariums snurrige videnskabsunivers? Se med her.
Droner er kendt som et kynisk krigsredskab, men de hjælper både mennesker med landbrug og i kampen mod global opvarmning...
Hold jer for næsen hvis I nogensinde skal en tur til Titan!
Hvor meget vil vi mennesker gå for at undgå vores egne tanker? Amerikanske studier har vist, at et flertal hellere vil udsættes smerte end kedsomhed.
En ældgammel myte siger, at ris kan få en fugl til at eksplodere. Men er det sandt eller falskt? Vi har fundet 4 myter om fugle, som du måske har hørt før.
Forskere har fået forsøgspersoner til at elske sund mad ved hjælp af en smart metode, og det gjorde noget helt særligt ved deres hjerne.
På en stor event på Experimentarium i april tiltrådte 4 ministre og en stor del af erhvervslivet Teknologipagten. Experimentarium var medunderskriver.
Forår påvirker vores følelser og forøger vores seksuelle tiltrækning af hinanden.
Udforsk og oplev Miniversets fantastiske univers med dit barn...
Hør børnene fortælle om deres oplevelse i vores nye udstilling for de yngste: Miniverset.
Forår er en smuk tid fuld af farver, lys og positive effekter på kroppen. Men vidste du, at nogle mennesker oplever forårsdepression?
Forskere har fundet svaret på en videnskabelig gåde: Hvorfor er nogle fugleæg aflange, mens andre arters æg er kuglerunde?
Hvad giver snefnugs unikke og smukke strukturer? Og findes der egentlig to helt identiske snefnug? Vi giver dig svarene her!
Den mørke tid er over os. Men hvorfor er det nu, at lyset forsvinder - og hvor bliver det af?
Hvor langt er vi fra at kunne suse mod galakser langt, langt borte? Vi kigger videnskabens rumfantaster i kortene.
Kun én person er blevet over 120 år. Men vil babyer i fremtiden kunne se frem til at blive 150 eller 200 år - eller måske endnu ældre?
Den globale temperatur stiger og katastrofen lurer. Her er 4 bud på teknologi, der kan redde os.
Nordlys er et af naturens smukkeste fænomener - og lige nu er der chance for at opleve det i Danmark.
Experimentariums udsendte befandt sig i Agate, Nebraska, USA, da solformørkelsen 21. august hyllede landet i mørke. Det var en vild oplevelse.
Temperamentet bestemmer børns appetit på det ukendte. Så hvis dit barn er forsigtigt og skeptisk af natur, risikerer den lille nemmere at blive kræsen, viser ny forskning.
Italienske forskere: Det er indtægten, der afgør, om italiensk mad er sund
Forskere bekræfter: Et overforbrug af søde sager kan føre til psykiske problemer senere i livet.
Forskere viser, at en særlig type bølge smelter isen i de vestlige områder af Sydpolen.
Ved at påvirke udvalgte hjerneceller i et lille kredsløb i musehjerner kan forskere bestemme, om en hanmus er en vinder- eller en tabertype.
Forsøg med ravne viser, at deres intelligens er fleksibel som menneskers, og at de klarer planlægning af byttehandler bedre end aber.
Kvindens menstruationscyklus svækker ikke hendes koncentration og kognitive evner, viser ny undersøgelse.
Kan man som voksen lære et nyt sprog fejlfrit? Det ser ud til at være muligt, hvis et signalstof i hjernen hæmmes. Det viser ny forskning
Forskere har gjort forsøgspersoner mere kreative ved at stimulere deres hjerner elektrisk. Men sådan en tænkehat kan kun forbedre simple kreative ideer, viser forskningen.
Tyngdebølger er astronomiens nye sort. Nu har astronomer endnu en gang målt den sitrende rum-tid stråle ud fra døende sorte huller.
Nervecellerne i hjernens visuelle områder modner kun langsomt gennem cirka 36 år. Opdagelsen er vigtig for behandling af øjensygdomme.
Videnskabelige undersøgelser viser, at dufte og stemmer betyder mere i vores valg af partnere, kollegaer og venner, end forskere går og tror.
Det er lykkedes forskere at 3D-printe velfungerende æggestokke af husblas.
Hjerneforsker påstår, menneskers lugtesans er fuldt på højde med andre dyrs. Vi er følsomme overfor andre dufte, men har ikke ringere lugtesans.
...hvis du følger din naturlige døgnrytme. Det viser forsøg på mus.
I fremtiden kan frisk drikkevand produceres i hjemmet, siger forsker bag opfindelsen.
Fortidsdyret ovenfor gik som en krokodille. Det overrasker eksperterne, for dyret var forfader til flyveøgler, dinosaurer og fugle - ikke til krokodiller.
Nøglen til din sundhed ligger måske i dine tårer. Forskere har lavet forsøg med kontaktlinse-chips, der kan måle og sladre om kropsfunktioner.
Ny undersøgelse viser, at unge får ubehagelige oplevelser på internettet på trods af, at de har slået indholdsfiltre til. Filtrene er nemlig reelt værdiløse.
Pokerspillet "Heads up no limit Texas hold’em" er uhyggeligt svært at spille for computere med kunstig intelligens. Men nu er det lykkedes programmet DeepStack at banke 11 professionelle spillere.
Ved at hjerneskanne en person, der læser en historie, kan forskere se, om historien vil blive spredt vidt og bredt på de sociale medier.
Astronomer har opdaget 7 jordlignende planeter, der cirkler om en lille kølig stjerne. Hvis der er liv i det ydre rum, er de 7 planeter gode bud på steder, det kunne trives.
Hormonet oxytocin kan trylle med vores følelser: Et pust i næsen på far øger hans indlevelse i sit lille barn.
Hjernen planlægger kroppens bevægelser ned i mindste detalje. Forskere har fundet ud af, at den altid planlægger to manøvrer, selv om den kun skal bruge en.
Så bliver det næppe mere miljøvenligt: Forskere indsatte jernatomer i bakteriers overflade - og så begyndte de at lave spildevand om til elektrisk strøm.
Den vidunderlige følelse fra god musik opstår i hjernen i det samme kemiske system, der belønner dig for god mad og sex.
Mange sygdomme bør bekæmpes i munden, længe inden de bliver et problem for kroppen. Det viser nye undersøgelser.
Verdens største største diamanter bliver til i et bad af flydende metal dybt under Jordens overflade, viser ny forskning.
”Den klump rav skal jeg ha’ fat i!” tænkte Xing Lida. Forskeren havde gjort et sensationelt fund: En stump velbevaret dinosaur med fjer på.
En simpel behandling med lysglimt viser sig at modvirke Alzheimers i musehjerner. Forskerne vil nu undersøge, om metoden kan anvendes på mennesker.
Astronauter på den internationale rumstation ISS kan få dårligt syn. Vægtløshed giver nemlig anledning til at trykket i hjernen bliver for højt.
Snart bliver det måske nemmere at holde vægten efter en slankekur. Et simpelt kosttilskud viser sig nemlig at kunne hjælpe mus til at undgå yoyo-effekten. Nu skal tricket prøves på mennesker.
Virtual reality kan nu bringe forskerne helt tæt på et foster, så de kan spotte tegn på fejludvikling. Teknikken giver også forældre mulighed for at se deres ufødte barn tæt på. Næste skridt - 3D-print af fostre - er allerede en realitet.
En slette af is med form som et hjerte har drejet Pluto i rummet. Årsagen er et krater, fyldt med kvælstof, der udgør den ene halvdel af Plutos hjerte.
Børn, som undfanges efter en brandert, risikerer muligvis skader på nervesystemet. Det viser eksperiment med fulde rotter.
Voldsomme oplevelser kan ændre din hjerne. Ny forskning viser, at hjernen påvirkes markant anderledes hos piger end hos drenge.
En indopereret trådløs forbindelse mellem hjerne og rygmarv har givet lamme aber førligheden i benene tilbage. Forsøget giver håb for lamme mennesker.
En god nats søvn kan måske hjælpe dig til at holde den slanke linje. Videnskabelige forsøg viser, at en kort nattesøvn giver øget appetit.
Bakterier i tarmen påvirker tanker og følelser hos mus. Nu vil forskere lære sig at ændre dine tanker ved hjælp af tarmbakterier.
Advarsel: Dette fænomen kan give dig seriøst hovedbrud. Men der er en forklaring på det.
Ny forskning viser, at bacon kan være godt for din figur. Men spis rigeligt - og spis det fedeste bacon!
Finske forskere har fundet en sammenhæng mellem blodpropper og sommertid.
Experimentarium har i samarbejde med DR Videnskab skabt guldvindende tv-serie.
Tom Noddy er en vaskeægte hippie med et livslangt kærlighedsforhold til sæbebobler. I dag er han verdensberømt for sit sæbebobleshow Bubble Magic.
Den særlige Manuka-honning er effektiv til behandling af sårbakterier, viser ny forskning.
Et studie har vist, at massage får kroppen til at producere sin egen smertestillende medicin.
Nøgenrotten kan hverken føle smerte eller få kræft. Nu er dens genom kortlagt, og det kan blive vigtigt for forskningen.
Det er lykkedes forskere at finde frem til de celler i huden, der får håret til at vokse.
Hvidhajerne i Middelhavet kom helt fra Australien. Formentlig mistede en flok hajer på langfart orienteringen for 450.000 år siden.
Ny hjerneforskning afslører, at tinnitus ikke sidder i øret, men i hjernen.
Hos søheste er det hannen, der bliver gravid. Har den ikke kræfter til at gennemføre graviditeten, kan den fortryde.
Fund ved pyramiderne Keops og Chefren afslører, at pyramiderne ikke blev bygget af slaver.
Forskere har ud fra knoglerester fastslået, hvilken blødersygdom Dronning Victoria og hendes efterkommere led af.
Forskere mener, at blindtarmen fungerer som beholder for de såkaldte gode bakterier.
Syv store internationale undersøgelser viser, at der er en sammenhæng mellem cannabis og udviklingen af skizofreni.
Vi ser på, hvad der kemisk sker, når man stimulerer hjernen med alkohol, sex, mad og ecstasy.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.